ŽETVA MEDALJA U BANATSKOJ RAVNICI: TK Azija šampion Srbije!
Foto: Prvatna Arhiva

TEKVONDO

ŽETVA MEDALJA U BANATSKOJ RAVNICI: TK Azija šampion Srbije!

Ostali sportovi -

Zrenjanin je ove subote u ’’Kristalnoj dvorani’’ bio domaćin seniorskog državnog prvenstva u tekvondou.

Šampionat u najvećem banatskom gradu okupio je borce iz 43 kluba iz naše zemlje, oko 300 mladića i devojaka, a u žestokoj konkurenciji, najviše uspeha su ostvarili takmičari TK AZIJA

U konkurenciji muškaraca osvojeno je prvo mesto, a u konkurenciji dama ekipno srebro, tako da je ukupni ekipni pobednik nacionalnog prvenstva tekvondo klub iz našeg glavnog grada, sa opštine Čukarica.

Novak Stanić , najmlađi osvajač seniorske evropske medalje u istoriji srpskog tekvondoa, proglašen je za najboljeg seniora Srbije, a Ela Marić, bronzana sa poslednjeg Svetskog prvenstva za juniore, sa samo 16 godina je osvojila titulu seniorske prvakinje države.

TK Azija, Tekvondo
foto: Prvatna Arhiva

Tekvondisti ’’Azije’’ su rezultatom dominirali i na prošlogodišnjem prvenstvu, a ove godine su nastupili sa 11 takmičara i prvo mesto potvrdili osvojivši 6 zlatnih, 2 srebrne i dve bronzane medalje.

Trofejnu kolekciju kluba koji predvodi trenerski tandem Predrag i Petra Kovačić, zlatnim odličjima dopunili su Ela Marić, Nađa Tešić, Aleksandra Perišić, Todor Vasilić, Novak Stanić i Miloš Golubović.

Srebrom su se okitili Teodora Radak i Strahinja Milinković, dok su bronzana odličja zasijala na grudima Petra Nedeljkovića i Luke Stanojlovića.

Veliki uspeh TK Azija samo je nastavak ovogodišnje žetve medalja takmičara ovog kluba i reprezentativaca Tekvondo asocijacije Srbije.

Počelo je u februaru na prestižnom Prezident Kupu u Istanbulu, nastavljeno uspesima na Slovenija Openu, a mart je bio berićetan osvojenim medaljama na Sofija openu i otvorenom prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država.

TK Azija, Tekvondo
foto: Prvatna Arhiva

Tekvondisti iz TK Azija nastavljaju takmičarsku sezonu sa ciljem prikupljanja novih bodova za svetsku i olimpijsku rang listu, a konačni cilj su olimpijske igre u Parizu i nastupi u nacionalnom timu Srbije na najvećoj pozornici svetskog sporta.

Tekvondo je sport koji je Srbiji, za sada, doneo četiri olimpijske medalje, a možda će neko od boraca iz ’’Azije’’ zasijati i u ’’gradu svetlosti’’ 2024. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track