TRI RUKOMETAŠICE POSLEDNJI PUT OBLAČE DRES SA NACIONALNIM GRBOM: Biće jako teško zapevati himnu
Foto: Profimedia

RUKOMET

TRI RUKOMETAŠICE POSLEDNJI PUT OBLAČE DRES SA NACIONALNIM GRBOM: Biće jako teško zapevati himnu

Ostali sportovi -

Srpska rukometašica Kristina Liščević izjavila je da će predstojeće dve utakmice protiv Turske doneti "poseban naboj emocija" i istakla da će biti jako teško da poslednji put zapeva himnu.

"Ove dve utakmice, posebno revanš u Beogradu će za mene posle osvojene medalje 2013. godine sa sobom doneti poseban naboj emocija. Biće jako teško poslednji put zapevati himnu", rekla je Liščević, prenosi Rukometni savez Srbije.

"Mnogo godina igramo jedna sa drugom, svaki put kada se okupimo osećaj je poseban i volela bih da svaka reprezentacija ima to poštovanje i druženje koje imamo mi jedna sa drugom", dodala je ona.

Kristina Liščević
foto: foto RSS

Najbolje srpske rukometašice sutra gostuju Turskoj, u prvom meču baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo.

Кao što je ranije najavljivano iz RSS, sestre Kristina Graovac i Tamara Radojević opraštaju se od rukometa na kraju sezone, dok će bekovski trio Kristina Liščević, Jovana Stoiljković i Jelena Lavko poslednji put obući dres sa nacionalnim grbom.

Sve tri su saglasne da je poziv na ovo okupljanje predstavljao posebno zadovoljstvo gde je primarni cilj svakako plasman na Svetsko prvenstvo, ali i da se pomogne mladim igračicama da stasavaju kroz velika takmičenja.

"Malo nam je čudno kada nas mlade igračice, devojčice koje su ovde oslovljavaju sa 'Vi', ali kada se setim svojih početaka i toga kako sam ja gledala starije igračice, želim da se sve devojke koje sada ulaze u reprezentativni pogon osećaju onako kako sam se i ja osećala kada sam tek došla", navela je Jelena Lavko.

Jelena Lavko
foto: EPA/HIROSHI YAMAMURA

"Imamo izuzetno dobru decu, i prošli put kada smo bile primetile smo da žele da slušaju, sa uvažavanjem prihvataju svaku sugestiju, ali na terenu i na treningu se taj respekt ne primećuje toliko jer sve one su ovde da daju svoj maksimum i pokažu da zaslužuju da nose dres Srbije", dodala je ona.

Jovana Stoiljković je navela da joj imponuje to što se o njoj, pored igračkih kvaliteta, govori i kakva je osoba i istakla da je sve to "stvar kućnog vaspitanja".

"Naravno da mi imponuje što se o meni priča na taj način, ali to je stvar moje prirode... Volim ovaj sport, ovu ekipu, ove devojke i meni je zadovoljstvo što sam tu. Dobro smo skautirale ekipu Turske, imamo pozitivan skor i daćemo sve od sebe da iz obe utakmice izađemo kao pobednice", zaključila je ona.

U poslednja tri susreta sa Turskom, Srbija je izlazila kao pobednik - u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. i na Mediteranskim igrama.

Prva utakmica baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo između Turske i Srbije na programu je sutra, u Giresunu, od 16.00.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track