NOVA BURA U SRPSKOM SPORTU: Smenjeno rukovodstvo Veslačkog saveza Srbije na vanrednoj Skupštini
Foto: Nadica Harminc/Kurir sport

Većinom glasova

NOVA BURA U SRPSKOM SPORTU: Smenjeno rukovodstvo Veslačkog saveza Srbije na vanrednoj Skupštini

Ostali sportovi -

Na vanrednoj sednici Skupštine održanoj u ponedeljak uveče, 10. aprila, voljom većine članova, smenjeno je rukovodstvo Veslačkog saveza Srbije na čelu sa dosadašnjim predsednikom Miljanom Popovićem, predsednikom Izvršnog odbora Dušanom Kovačevićem, generalnim sekretarom Vladimirom Antićem i članovima Izvršnog i Nadzornog odbora.

Vanredna sednica sazvana je na osnovu pisanog zahteva više od jedne trećine redovnih članova Skupštine (VK „Partizan“, VK „Sava“, VK „Danubius 1885“, VK „Begej 1883“, VK „Čurug“, VK „Tamiš“ i NSK „Liman“), a koji su nezadovoljni radom dosadašnjeg rukovodstva i pod teretom brojnih problema koji su okupirali srpsko veslanje, zahtevali temeljite promene u Veslačkom savezu Srbije.

Dosadašnji predsednik Miljan Popović nije želeo da započne sednicu Skupštine nakon verifikacije ovlašćenja predstavnika klubova. Nakon toga grupa od 11 klubova (više od polovine članstva VSS) donela je odluku da sednicu održi na drugoj lokaciji, a sednicom vanredne Skupštine predsedavao je potpredsednik VSS Željko Pantović.

Većinom glasova prisutnih članova VSS, doneta je odluka da se van snage stave izmene i dopune važećeg Statuta koji je u suprotnosti sa odredbama Zakona o sporta, a nakon toga dužnosti su razrešeni predsednik, potpredsednici, generalni sekretar i članovi Izvršnog i Nadzornog odbora Veslačkog saveza Srbije.

Zakazana je izborna sednica Skupštine VSS za 22. april 2023. godine, a doneta je odluka da izbornim procesom rukovodi Izborna komisija na čelu sa nekadašnjim veslačem VK „Crvena Zvezda“, Aleksandrom Jovanovićem.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track