SVI ŽELE JAHTU RUSKOG OLIGARHA VREDNU 100 MILIONA, A NIKO NE MOŽE DA JE IMA: Otkriveni svi detalji ove misterije! VIDEO
Foto: Screenshot

šah mat

SVI ŽELE JAHTU RUSKOG OLIGARHA VREDNU 100 MILIONA, A NIKO NE MOŽE DA JE IMA: Otkriveni svi detalji ove misterije! VIDEO

Ostali sportovi -

Država Antigva i Barbuda zvanično su prošle nedelje zaplenili super jahtu "Alfa Nero", koja je više od godinu dana bila ukotvljena u luci Falmut na južnom delu ostrva.

Dugo se nije znalo ko je pravi vlasnik jahte. Prema zakonima ove države, stvarnom vlasniku je 21. marta dat rok od deset dana da "pokaže vlasnički list i ukloni brod sa teritorije Antigve i Barbude".

Kako se to nije desilo, jahta će biti data na aukciju.

Za nju već godinu dana postoji ogromno interesovanje, ali niko nije mogao da je kupi ili iznajmi. Kako prenose lokalni mediji, bilo je ponuda iz Bugarske, Monaka, Australije, Francuske, Novog Zelanda, Alžira, Saudijske Arabije...

Otkiveno je da jata, koja je procenjena na 100 miliona dolara, pripada ruskom oligarhu Andreju Grigorjeviču Gurjevu (62) i njegovoj ćerki Juliji Gurjevoj Motlohovoj.

Gurjev je pod sankcijama Amerike nakon početka rata u Ukrajini. Procenjuje se da je "težak" nekoliko milijardi dolara, koje je stekao kao vlasnik firme za proizvodnju gnojiva.

Gurjev je poznat kao jedan od glavnih finansijera raznih sportova i klubova u Rusiji. Bio je jedan od čelnika Šahovskog saveza u Rusiji, a ceo život je posvetio šahu.

Dugo godina je njegova kompanija bila i sponzor međunarodne šahovske organizacije FIDE, a čak je i dobio zlatnu medalju u znak zahvalnosti na promociji i sponzorisanju šaha kao sporta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track