OTKRIVENA PREVARA: Škotska maratonka diskvalifikovana zbog 'korišćenja vozila' u ultramaratonu
Foto: Slavek Ruta / Zuma Press / Profimedia

Hit

OTKRIVENA PREVARA: Škotska maratonka diskvalifikovana zbog 'korišćenja vozila' u ultramaratonu

Ostali sportovi -

Škotskoj trkačici Joasiji Zakrževskoj (47) oduzeto je treće mesto na ultramaratonu u Liverpulu nakon što je otkriveno kako je za vreme trke koristila vozilo.

Zakraževska je na 80 km dugačkoj trci od Mančestera do Liverpula osvojila treće mesto. Međutim, naknadno je otkriveno kako se za vreme trke vozila u automobilu oko četiri km pre nego što je nastavila trčati, prenela je HINA.

Direktor trke Vejn Drinkvoter dobio je prijavu kako je jedan učesnik trke stekao "nesportsku, takmičarsku prednost tokom dela trke".

"Nakon što smo pregledali podatke iz naše baze za praćenje trka, GPX podatke, izjave našeg tima, drugih takmičara i same učesnice, možemo potvrditi da je trkačica diskvalifikovana jer je tokom trke koristila vozilo," kazao je Drinkvoter dodavši kako je takmičarki oduzeto treće mesto.

Zakrževska, koja je predstavljala Škotsku u maratonu na Igrama Komonvelta 2014. u Glasgovu, naglasila je kako je incident rezultat pogrešne komunikacije.

"Napravila sam ogromnu grešku kad sam prihvatila medalju, trebalo je da je vratim. Nije bilo zlonamerno, bila je to pogrešna komunikacija. Nikada ne bih namerno varala, ali ne želim da se opravdavam," kazala je 47-godišnja lekarka koja živi u okolini Sidneja u Australiji.

Rekla je da je "skhrvana" onim što se dogodilo i da je uznemirena nakon što se na društvenim mrežama poziva na doživotnu zabranu takmičenja za nju.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track