ŽESTOKO! Oglasila se porodica Mihaela Šumahera posle SRAMNOG INTERVJUA - Korinine reči ODZVANJAJU PLANETOM
Foto: Profimedia

FORMULA 1

ŽESTOKO! Oglasila se porodica Mihaela Šumahera posle SRAMNOG INTERVJUA - Korinine reči ODZVANJAJU PLANETOM

Ostali sportovi -

Porodica sedmostrukog svetskog šampiona Formule 1 Mihaela Šumahera planira tužbu protiv nemačkog magazina koji je objavio lažni intervju u kome je odgovore, umesto legendarnog vozača, davala veštačka inteligencija.

Šumaher je 29. decembra 2013. godine doživeo nesreću na skijanju u Francuskoj i pretrpeo je teške povrede glave, posle čega je mesecima bio u indukovanoj komi, iz koje je probuđen u junu 2014. godine.

Mihael Šumaher
foto: Profimedia

On je u toj nesreći pretrpeo oštećenje mozga i život mu je bio ugrožen. Zvanične informacije o njegovom zdravstvenom stanju su retke, što ljuti njegove mnogobrojne navijače i ljubitelje sporta, a jedan od najboljih vozača svih vremena se od nesreće nije pojavio u javnosti.

Magazin "Die Aktuelle" je u poslednjem izdanju na naslovnoj strani objavio fotografiju nasmejanog Šumahera uz naslov "Mihael Šumaher, prvi intervju".

Ispod naslova piše da je "zvučalo obmanjujuće stvarno", a u članku se navodi da je citate proizvela veštačka inteligencija.

Porodica je potvrdila agenciji Rojters da planira tužbu, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Informacije o stanju 54-godišnjeg Šumahera su retke, ali je 2021. godine Netfliks snimio dokumentarni film u kome je učestvovala vozačeva supruga Korina.

Korina Šumaher, Mihael Šumaher
foto: Profimedia

Ona je tada rekla da žive zajedno u kuću i da je Šumaher na terapijama, kao i da svi moraju da poštuju privatnost porodice.

"Radimo sve što možemo, da se on oseća udobno, da oseća našu porodicu, našu vezu. Pokušavamo da nastavimo dalje kao porodica, onako kako je Mihael voleo i voli i dalje. Privatnost je privatnost. Važno mi je da on može da uživa tu privatnost. Mihael je uvek štitio nas, a sada mi štitimo njega", navela je ona.

(Kurir sport/Reuters/BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track