DUPLA TRKA CENTRALNOEVROPSKE ZONE U KARTINGU: Andrija Kostić domaćinski na Ada Huji
Foto: PLUMRACE

DUPLA TRKA CENTRALNOEVROPSKE ZONE U KARTINGU: Andrija Kostić domaćinski na Ada Huji

Ostali sportovi -

Prvu od dve trke koje se boduje za Centralnoevropsku zonu (CEZ), Sportstil (SSC) i nacionalni šampionat Srbije u konukurenciji seniora obeležio je Andrija Kostić član Serbian rejsing tima (SRT) koji je od tri nadmetanja dva puta slavio i jedno završio na drugom mestu. Andrej Petrović, klupski kolega mlađanog Kostića osvojio je drugo mesto, a treće je pripalo Mai Sadaru takmičaru iz Slovenije.

Dupli programa na Ada Huji privukao je više od 70 takmičara u sedam raspisanih klasa, što je svojevrstan praznik sporta brzina na četiri točka u prestonom gradu Srbije. Pored domaćih takmičara, ljubitelji kartinga imali su prilike da gledaju goste iz Italije, Mađarske, Austrije, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore, koji su se bespoštedno borili za svaku poziciju koja donosi dragocene bodove.

Karting, Ada Huja
foto: PLUMRACE

U konkurenciji juniora najbrži je bio Jakob Asam iz Austrije ispred Aljaz Vidmara iz Slovenije, a čast domaćih vozača odbarnio je trećim mestom Uroš Bogdanić. Mini klasu obeležio je Denijel Lukjanov iz Mađarske ispred David Matlaka domačeg vozača, a treći je bio Aleksander Volkmer iz Austrije. U mikro družini slavio je domaći vozač Momčilo Davoust, ispred Karla Dakovića, odnosno Vita Ćoze takmičara iz Hrvatske.

Karting, Ada Huja
foto: PLUMRACE

Ksen de Ruve iz Slovenije stari znanac domaće publike još jednom je bio bez premca u DD 2 konurenciji. Drugo mesto osvojio je Bende Čabo iz Mađarske, a treće Filip Moitici iz Italije. U KZ 2 konkurenciji najbrži je bio Dimitrij Mlakar iz Slovenije.

Karting, Ada Huja
foto: PLUMRACE

Sutra je na programu novi takmičarski dan i zgodna prilika za sve posetice da dođu na Ada Huju kako bi uživali u bravurama kako devojčica i golobradih dečaka, tako i onih starijih vozača.

Karting, Ada Huja
foto: PLUMRACE

Plasmani za CEZ i SSC

Mikro: 1. M. Davoust, 2. K. Daković, 3. V. Ćozo Mini: 1. D. Lukjanov, 2. D. Matlak, 3. A. Volkmer Junior: 1. J. Asam, 2. A. Vidmar, 3. U. Bogdanić Senior: 1. A. Kostić, 2. A. Petrović, 3. M. Sadar DD2: 1. K. De Ruve, 2. B. Čabo, 3. F. Moitici KZ2: 1. D. Mlakar, 2. L. Marović, 3. Nč Jović Nacionalni šampionat Srbije Mini 60: 1. M. Marković, 2. M. Janković, 3. D. Milošev Super sport: 1. M. Ganbatista, 2. Đ. Štulić, 3. Ž. Stjepanović

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track