SIN BIVŠEG FUDBALERA ZVEZDE FABIA DA SILVE POBEDIO U SPRINTU: Karavan radosti i prijateljstva u Beogradu, deca u prvom planu
Foto: Sportske igre mladih

sportske igre mladih

SIN BIVŠEG FUDBALERA ZVEZDE FABIA DA SILVE POBEDIO U SPRINTU: Karavan radosti i prijateljstva u Beogradu, deca u prvom planu

Ostali sportovi -

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih održan je u četiri beogradske opštine. Put na Regionalno finale izborili su SIMOVCI iz Zemuna, Palilule, sa Vračara i Zvezdare.

Sportske igre mladih
foto: Sportske igre mladih

Pobednici turnira Lino između dve vatre, 3x3, Coca-Cola kup i turnira u malom fudbalu za dečake 2012. godište i mlađe izborili su plasman na Regionalno finale koje će se 17. juna održati u Požarevcu. Obraćajući se deci na stadionu FK “Obilić”, državni sekretar u Ministarstvu sporta, Marko Kešelj istakao je da ovo Ministarstvo već nekoliko godina podržava Sportske igre mladih:

- Cilj svih nas je da se što više dece uključi u sport, a Sportske igre mladih su manifestacija koja raste iz godine u godinu i doprinosi da deca svoje vreme provode na sportskim terenima. Drago mi je što su se deca opštine Vračar odazvala u velikom broju i ovo je najlepša slika koja stiže iz ove opštine. Nadam se da će neki od njih nastaviti da se bave sportom i da su danas među nama budući svetski šampioni.

Jedan od šampiona u trci na 60m bio je Fabio da Silva Žunior, sin nekadašnjeg fudbalera Crvene Zvezde Fabia da Silve:

- Pobedio sam danas u trci i osvojio zlatnu medalju. Radujem se što idem na Regionalno finale. Moj otac je bio fudbaler i mislim da sam tu brzinu nasledio od njega.

Ispred opštine Vračar decu je pozdravio Dragi Lukić, opštinski većnik koji je izjavio da je ponosan što deca Vračara rado učestvuju na sportskim manifestacijama:

- Dunav osiguranje Sportske igre mladih su posebno važne jer, pored sportskog dela propagiraju fair-play, druženje i toleranciju. Za decu je najvažnije da shvate da su škola i sport jako važni, da sada treba na to da se usresrede, da uživaju u detinjstvu, a da je zadatak odraslih da daju sve od sebe da im omoguće sve neophodne uslove za to.

Sportske igre mladih
foto: Sportske igre mladih

Predsednik Sportskog saveza opštine Vračar Dragoljub Kotarac zahvalio se predstavnicima škola koje se se odazvale i učinili da deca uživaju u druženju i sportu. Ceo događaj ispratili su Damir Štajner ispred Olimpijskog komiteta, Goran Minić direktor Ustanove “Studentski centar Beograd” i Mirko Janić državni sekretar u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju.

Zvezdarci su se družili na terenima SC “Olimp”. Predsednik opštine Vladan Jeremić je otvarajući Igre izjavio da mu je drago što su deca sa Zvezdare postala deo najlepše sportske priče u regionu:

- Ovo je najlepša slika koju danas šaljemo sa Zvezdare – mladi i sport. Posebno mi je drago što smo danas na Olimpu, jer je Olimp mesto grčkih bogova, a ja verujem da će mnogi od vas koji su danas ovde, kada odrastu postati vrhunski, pa čak i olimpijski sportisti. Hvala mnogo Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih što su uz decu Zvezdare, a posebno hvala vama deco i vašim roditeljima, učiteljima, nastavnicima i trenerima.

U ime grada Beograda podršku manifestaciji je pružio Goran Spasojević gradski većnik za sport. Baklju prijateljstva sa maskotom Igara, lavom Viktorom, ponela je i osomogodišnja Petra Ignjatović:

- Srećna sam što sam bila deo Sportskih igara mladih. Ovde su i moji drugari i škole, pobedili smo u vatra, idemo na Regionalno. Treniraćemo sa našom učiteljicom i volela bih da odemo u Split da se družimo i idemo na plažu.

Sportske igre mladih
foto: Sportske igre mladih

Za naredni period planirano je da se u Beogradu održe i turniri u odbojci na pesku, MIS odbojci, Millennium team turnir u odbojci. Najmlađi teniseri imaće priliku da budu deo posebnog teniskog turnira koji će se održati u “Novak centru”. U Beogradu će se igrati i Coca-Cola kup za dečake i devojčice.

Glavni grad Srbije biće domaćin i otvaranja jubilarne desete sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Na Trgu Republike biće priređen bogat program uz direktan televizijski prenos. Sva dešavanja počinju u 11.00 časova svečanom ceremonijom, a potom će se nastaviti održavanjem sportskih takmičenja i edukativnih radionica. Program se finansira iz sredstava SSAB i Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda Regionalna finala Dunav osiguranje Sportskih igara mladih biće održana u junu.

Državno finale planirano je u julu u Banji Ždrelo, dok se Međunarodna završnica tradicionalno održava u drugoj polovini avgusta u Splitu gde se takmiče i druže deca iz sve tri zemlje učesnice Igara, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track