UROŠ BRKIĆ IZAŠAO NA STAZU SA PROTOTIPOM NORMA M20F: U KOTORU NAJBOLJI MEĐU SRPSKIM VOZAČIMA: Vožana prva trka CEZ šampionata
Foto: Privatna Arhiva

peti u generalnom plasmanu

UROŠ BRKIĆ IZAŠAO NA STAZU SA PROTOTIPOM NORMA M20F: U KOTORU NAJBOLJI MEĐU SRPSKIM VOZAČIMA: Vožana prva trka CEZ šampionata

Ostali sportovi -

Prethodnog vikenda u Crnoj Gori održana je brdska auto trka Kotor 2023 koja se bodovala za Centralno evropski šampionat. Na stazi pokraj Škaljara, dugačkoj 4.350 metara, ušešće je uzelo 117 takmičara iz 5 zemalja.

Među ukupno 5 takmičara iz Srbije najbolji je bio srpski automobilista Uroš Brkić, sa svojim novim prototipom "Norma M20F".

U izuzetno promenljiivim i nezahvalnim vremenskim uslovima bilo je teško odabrati pravi setap automobila i predvideti da li će se trka voziti po suvoj ili vlažnoj stazi. U nepuna četiri sata u trci koja se sastojala iz dve vožnje timovi su bili primorani i po četiri puta menjaju pneumatike zbog čestih promena vremenskih uslova.

Uroš Brkić
Uroš Brkić foto: Pres centar UNS-a

Nakon dve vožnje Brkić je završio trku kao 2. u klasi gde je izgubio prvo mesto za deseti deo sekunde od glavnog rivala. U generalnom plasmanu završio je 5., a pobednik je mađarski takmičar Laslo Sas sa formulom 3000.

Brkić je ovim rezutatom prezadovoljan zato što sto se, za razliku od konkurencije prvi put takmičio na ovoj stazi i prvi put u novom automobilu.

Sledeća trka u šampionatu ga očekuje već za dva vikenda u Srbiji na Tari.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track