POLJSKA ODBOJKAŠICA ŠIKANIRANA ZBOG ODLUKE DA IGRA U RUSIJI Plašim se da izađem iz kuće, guraju me, pljuju! Borim se sa depresijom
Foto: Kacper Kirklewski / 400mm.Pl / Zuma Press / Profimedia

Prošla kroz pakao

POLJSKA ODBOJKAŠICA ŠIKANIRANA ZBOG ODLUKE DA IGRA U RUSIJI Plašim se da izađem iz kuće, guraju me, pljuju! Borim se sa depresijom

Ostali sportovi -

Poljska reprezentativka Malvina Smaržek iznela je dramatičnu ispovest za poljski list "U senci sporta" o dešavanjima posle njene odluke da igra u Rusiji.

Ova 27-godišnja odbojkašica je 2021. godine potpisala za Lokomotivu iz Kalinjingrada i igrala tamo i na početku rata u Ukrajini. Ubrzo se vratila u Poljsku i zaigrala za klub iz Žešova, ali je od prvog dana doživela neviđena šikaniranja.

Na utakmici u Lođu, navijači su je dočekali skandaloznim transparentom "Smaržek, o...i u Rusiju". Čim je to videla, sakrila je suzno lice u majici.

"Ostala sam posle utakmice u Lođu jer je majka treba da dođe po mene. Plašila sam se da izašem iz kuće. Ljudi su me gurali, pljuvali. Teško sam to preživljavala", kazala je ona.

Smaržek je priznala da je upala u depresiju zbog toga.

"Moje stanje je počelo da se pogoršava nakon toga. Duša me je bolela. Imala sam depresiju i napade panike koji se stalno vraćaju."

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track