"DANAS, VIŠE NEGO IKAD RANIJE, MORAMO BITI NA ISTOM ZADATKU" Snažna poruka olimpijskog šampiona deci Medveđe na Malom sajmu sporta
Foto: SSS

sportski savez srbije

"DANAS, VIŠE NEGO IKAD RANIJE, MORAMO BITI NA ISTOM ZADATKU" Snažna poruka olimpijskog šampiona deci Medveđe na Malom sajmu sporta

Ostali sportovi -

Sa Malog sajma sporta, trećeg koji je organizovan u ovoj godini, iz sportske hala u Medveđi poslata je prelepa slika. Okupljena deca iz osnovnih škola oprobala su se u sportovima, a mališani PU "Mladost" vežbali su sa Savezom za predškolski sport i fizičko vaspitanje Srbije u okviru akcije "Sport je važan da bi bio zdrav i snažan".

Predsednik opštine Medveđa Dragan Кulić, zamenik Rade Perović, pomoćnica Ivana Nikolić i većnik za sport Dragan Doderović u razgovoru sa delegacijom Sportskog saveza Srbije, predsednikom Davorom Štefanekom i generalnim sekretarom Goranom Marinkovićem, i delegacijom Ministarstva sporta, državnim sekretarom Mekom Кešeljem i specijalnim savetnikom Dejanom Bojovićem, prezentovana je sportska slika Medveđe. Na sastnaku su i predsednik i sekretar Sportskog saveza opštine Medveđa Branislav Manasijević i Milan Radovanović upoznali zvaničnike sa sportskim manifestacijama koje u ovoj opštini organizuju.

Sportski savez Srbije, Mali sajam sporta, Medveđa
foto: SSS

Predsednik opštine Dragan Кulić istakao je da će lokalna samouprava nastaviti da ulaže u sport

- Veoma mi je drago da je Medveđa izabrana za jednu od 10 opština ove godine koje organizuju Mali sajam sporta. Dečija radost koju vidimo najbolji je dokaz koliko nam ova manifestacija znači. Predsednik Štefanek i državni sekretar Кešelj su poznata imena srpskog sporta i nadam se da će još više motivisatinašu decu da se uključe u sport. Кao predsednik opštine Medveđa mogu obećati nastavak uređenja terena oko sportske hale, a sa Ministarstvom turizma radimo na sanaciji olimpijskog bazena, takođe nadamo se u budućem periodu da ćemo rekonstruisati i našu sportsku halu, naravno uz pomoć Ministarstva sporta - naglasio je Кulić.

00:59

DANAS, VIŠE NEGO IKAD RANIJE, MORAMO BITI NA ISTOM ZADATKU Snažna poruka olimpijskog šampiona deci Medveđe na Malom sajmu sporta

Državni sekretar Ministarstva sporta Marko Кešelj istakao je značaj fizičke aktivnosti za razvoj dece:

Sportski savez Srbije, Mali sajam sporta, Medveđa
foto: SSS

- Integracija sporta i fizičkih aktivnosti u zajednici i obrazovnim aktivnostima je ključno sredstvo za promovisanje društvenih i ličnih vrednosti kao što su timski duh, disciplina, istrajnost i fer plej. Sport oplemenjuje, povezuje, motiviše, daje ogroman doprinos u razvoju životnih veština. Sport podstiče fizičko, psihičko, emocionalno i socijalno blagostanje i ima kapacitet da transformiše živote pojedinaca. Radimo predano na tome da se što više dece uključi u sportske aktivnosti jer će to oplemeniti njihovi životni i razvoji put - rekao je Кešelj.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek poručio je mladima da ostanu posvećeni, motivisani i da neguju prave vrednosti:

Sportski savez Srbije, Mali sajam sporta, Medveđa
foto: SSS

- Danas, više nego ikada ranije, svi zajedno moramo biti na istom zadatku.

stvaranja lepše, zdravije i još bolje Srbije. Naša zemlja je zemlja šampiona i pobednika, a ja verujem da sport i sportisti mogu promeniti svet. Hvala deci što su izabrali sport kao stil života jer negujući duh i telo rastu u časne i poštene ljude koji će umeti da se nose sa svim životnim izazovima i kojima će moralne vrednosti biti kodeks ponašanja i na sportskom terenu i van njega. Moja poruka danas je da veruju u sebe. U sportu, kao i životu najvažnije je ne odustati. Najvažnije je posle pada, a padovi se deo svakog puta ka uspehu, ponovo ustati i biti još odlučniji, hrabriji i dosledniji. Verujem u našu decu - rekao je Štefanek. Predsednik SSS uručio je i lopte za onovne škole opštine Medveđa predsedniku SSOM gospodinu Manasijeviću.

1 / 10 Foto: SSS

Deca su pokazala koliko vole sport i da žele da saznaju kako se postaje šampion u razgovoru sa predsednikom Sportskog saveza Srbije, osvajačem zlatne medalje u rvanju, Davorom Štefanekom i državnim sekretarom Ministarstva sporta, proslavljenim košarkaškim reprezentativcem Markom Кešeljem.

Za trenere su organizovana dva predavanja - Aktivnija Srbija sa predavanjem o kondicionoj pripremi sportista doc. doktora Slađana Markovića i predavanje Jelene Ožegović ispred Antidoping agencije Republike Srbije na temu "Osnove brobe protiv dopinga u sportu".

Delegacije Ministarstva sporta, Sportskog saveza Srbije i lokalne samouprave upoznale su se sa svim klubovima, a to su šah, aikido, džiu džica, karate, odbojka, fudbal i košarka.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track