KATASTROFA OTKAZALA TRKU Zbog poplava neće biti održana VN Emilije Romanije: Tragedija, moje misli i molitve su sa žrtvama (FOTO)
Foto: Gianni Schicchi / PA Images / Profimedia

FORMULA 1

KATASTROFA OTKAZALA TRKU Zbog poplava neće biti održana VN Emilije Romanije: Tragedija, moje misli i molitve su sa žrtvama (FOTO)

Ostali sportovi -

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Emilije Romanje otkazana je zbog poplava koje su zadesile taj deo Italije.

Članovima timova ranije je rečeno da budu što dalje od staze u Imoli, nakon što su poplave pogodile delove Emilije Romanje. Neki stanovnici tog grada upozoreni su da se presele na više spratove svojih kuća. Reka Santerno protiče odmah pored staze.

Vlasti provincije Forli-Čezena, koja se nalazi u Emiliji-Romanji, saopštile su danas da je u poplavama poginulo petoro ljudi.

"Velika je tragedija videti šta se dogodilo Imoli i Emiliji Romanji, gradu i regiji u kojoj sam odrastao, a moje misli i molitve su sa žrtvama poplave", rekao je izvršni direktor Formule 1 Stefano Domenikali.

Italija, poplave
foto: Mazza/Fotogramma / Zuma Press / Profimedia

Trka u Imoli trebalo je da se vozi u nedelju. U generalnom plasmanu vodi vozač Red Bula Maks Verstapen sa 119 bodova, dok je drugi njegov timski kolega Serhio Peres sa 105 bodova.

Ovo je druga ovosezonska trka Formule 1 koja je otkazana. Velika nagrada Kine, koja je bila planirana za april, otkazana je u decembru zbog ograničenja povezanih sa pandemijom korona virusa.

Šampionat Formule 1 nastavlja se 28. maja trkom za Veliku nagradu Monaka.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track