DŽUDO KLUB PARTIZAN ORGANIZOVAO TURNIR ZA NAJMLAĐE: Legenda se obratila deci i roditeljima, a sve je imalo humanitarni karakter
Foto: Privatna arhiva

PORODIČNA TRADICIJA

DŽUDO KLUB PARTIZAN ORGANIZOVAO TURNIR ZA NAJMLAĐE: Legenda se obratila deci i roditeljima, a sve je imalo humanitarni karakter

Ostali sportovi -

Džudo takmičenje „Porodična tradicija”, za najmlađu decu uzrasta pet godina i stariju, održano je u prelepoj atmosferi u nedelju, 28. maja, u sportskom centru „25. maj Milan Gale Muškatirović“ na Dorćolu.

Organizator turnira je bio džudo klub „Partizan“ iz Beograda, koji je okupio svoje najmlađe članove, koji treniraju u više sekcija širom Beograda.

Turnir je bio humanitarnog karaktera, a roditelji, treneri i publika su prikupljali novac za lečenje dečaka Viktora Smolova.

„Porodičnu tradiciju” je otvorio legenda džudo sporta u Srbiji – gospodin Srbislav Pantić, a prisutnima se obratio sledećim rečima:

„Radujem se što vidim ovoliko dece i roditelja! Džudo je „sistem vaspitanja“ – kako ga zovu u Japanu. Vreme koje, vi roditelji, ulažete vodeći decu na dzudo je nešto što će im pomoći u njihovom sportskom razvoju i školstvu. Neko će se pronaći u džudou i postati šampion, ali pre svega džudo će im pomoći da postanu bolji ljudi, a to je najbitnije!“.

1 / 13 Foto: Privatna arhiva

U svečanom delu otvaranja turnira je nastupila osmogodišnja devojčica Una Švabić, koja je izvela numeru „Jedna zemlja, jedan tim“.

Treneri džudo kluba „Partizan“ ističu da sistem ovakvih takmičenja, gde sva deca dobijaju medalje, pored toga što pripema decu za takmičenja saveznog ranga, u mnogome pozitivno utiče na dečije samopouzdanje i dodatno ih motiviše za treniranje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track