TRAGEDIJA: Bivša svetska šampionka (32) preminula tokom prevremenog porođaja
Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

UŽASNA VEST

TRAGEDIJA: Bivša svetska šampionka (32) preminula tokom prevremenog porođaja

Ostali sportovi -

Bivša svetska šampionka i olimpijska zvezda u trci na sto metara Tori Bovi (32) preminula je od komplikacija tokom prevremenog porođaja.

Tori Bovi (32), nekadašnja svetska šampionka u trci na 100 metara, preminula je usled komplikacija tokom prevremenog porođaja.

Amerikanka je bila u osmom mesecu trudnoće kada je dobila napad i visok pritisak izazvan eklampsijom.

U pitanju je stanje koje se javlja u drugoj polovini trudnoće, nažalost ovog puta je imalo tragičan ishod, a od iste bolesti 2020. godine preminula je Bobana Momčilović Veličković, srpska strelkinja.

Tori je krenula da se porađa i, nažalost, izgubila bitku. S obzirom na to da ju je strašna sudbina zadesila u njenom domu, dok je bila sama u kući, beba takođe nije preživela, preneo je nemački "RTL".

Tori je bila velika atletska zvezda.

Tokom karijere je osvojila veliki broj medalja na raznim takmičenjima, a ističu se dva zlata na Svetskom prvenstvu u Londonu 2017. godine. Tada je bila najbrža u trci na 100 metara, kao i u štafeti 4x100.

Na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine osvojila je tri medalje, zlato na 4x100, srebro u trci na 100 metara i bronzu u trci na 200 metara.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track