NAJTROFEJNIJI SRPSKI SPORT U NOKDAUNU: Račun Kik boks saveza u blokadi, reprezentacija bez priprema borci ne mogu NIGDE VAN SRBIJE
Foto: Kik boks savez Srbije

nije dobro

NAJTROFEJNIJI SRPSKI SPORT U NOKDAUNU: Račun Kik boks saveza u blokadi, reprezentacija bez priprema borci ne mogu NIGDE VAN SRBIJE

Ostali sportovi -

Do pre nekoliko godina pisali smo o njihovim medaljama s gotovo svakog velikog takmičenja, a danas...

Mi ne možemo ni da otputujemo na bilo koje takmičenje. Najtrofejniji srpski neolimpijski sport nalazi se u velikom problemu.

Kik boks ne spada u sportove koje su najpopularniji u državi, ali je među onima gde smo osvajali na stotine medalja. Nažalost, pričamo u prošlom vremenu.

Mesecima nema nikakvih vesti o rezultatima i učešću naših takmičara na svetskim i evropskim turnirima, a jedan od razloga je zaista poražavajući: račun Kik-boks saveza Srbije je u blokadi. Razlog je dug od sedam miliona dinara.

U prevodu, nema nikakvih okupljanja reprezentacije niti putovanja na neka međunarodna takmičenja u organizaciji Saveza. Tačnije, naši borci mogu da učestvuju na bilo kom prvenstvu, ali ako sami sve plate.

Neverovatno zvuči podatak da "orlovi" nisu imali u 2023. godini nijedno okupljanje, pripreme... Sedam meseci je iza nas, a od ozbiljnih aktivnosti državnog tima nismo videli ništa.

Blokada je potpuno paralisala ovu instituciju, pa brojni naši uspešni borci žele samo da dobiju konačno normalne uslove za rad, pripreme, takmičenja... Na sve to nadovezala se jako loša finansijska situacija u klubovima jer ne postoji adresa na koju se mogu obratiti da dobiju pomoć.

Kiks-boks savez, čak i da hoće, ne može da im pomogne zbog brojnih propusta u radu koji su kulminirali velikim minusom u kasi i blokadom.

Jotić na čelu

Prvi čovek Kik-boks saveza Srbije je Miodrag Jotić, a Upravni odbor saveza čini sedam ljudi - Slobodan Marinković, Mihalj Halas, Radomir Radimović, Husein Dupljak, Marko Simić, Nebojša Marinković i Slaviša Aksentijević.

Na poziciji generalnog sekretara Kik-boks saveza Srbije je Petar Petrović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track