PLJAČKA SRPSKOG KIK BOKSA: U godini korone i bez takmičenja potrošili basnoslovnih 16,5 miliona! A, tek šta su radili sa KREDITIMA
Foto: Kostiantyn Ihnatenko / Alamy / Alamy / Profimedia

užas

PLJAČKA SRPSKOG KIK BOKSA: U godini korone i bez takmičenja potrošili basnoslovnih 16,5 miliona! A, tek šta su radili sa KREDITIMA

Ostali sportovi -

Posrnuće trofejnog srpskog sporta nije od juče. Kurir je već pisao o sadašnjosti kik-boksa, a kada se malo pogleda u prošlost, neke stvari postaju jasnije.

Prethodno rukovodstvo Saveza sa Srđanom Bugarčićem na čelu ostavilo je ovu organizaciju u jako lošem stanju, pre svega na finansijskom planu! Da tu ima posla i za inspekcije i policiju, vidi se iz izveštaja u koje je Kurir imao uvid.

Verovali ili ne - u godini kad je bila korona (2020/21), Kik-boks savez Srbije imao je negativno poslovanje! Naime, oni su imali godišnji budžet od 16,1 milion dinara, a potrošili su 16,2 miliona dinara. Ostaje misterija kako su u tome uspeli, s obzirom na to da u godini korone praktično da nije ni bilo takmičenja.

Nekoliko stavki iz finansijskog izveštaja potpuno je neverovatno - honorari lica koji učestvuju u realizaciji programa iznose 3,1 milion dinara (?!). Na sve to nadovezao se kredit koji je Kik-boks savez podigao, a potom prebacio na račun privatne firme tadašnjeg predsednika!

Aktuelno rukovodstvo Saveza s Miodragom Jotićem na čelu moralo je da vraća taj kredit. Da sve bude još gore, tadašnji Upravi odbor Kik-boks saveza Srbije nije bio obavešten o bilo kakvom kreditu koje je podignut! Sve to urađeno je mimo znanja organa koji je za to trebalo da izda saglasnost.

Ostaje da se vidi kakva je budućnost srpskog kik-boksa, ali jedno je izvesno - dok se ne isteraju načistac sve ove stvari iz prošlosti, najtrofejniji srpski neolimpijski sport nema perspektivu.

Fiktivno dugovanje - nikad nije prikazano ni na jednoj sednici UO!

Pojedina lica pojavila su se u Kik-boks savezu Srbije i tražila da im budu isplaćena dugovanja za koja ne postoji nikakva evidencija da ih je potvrdio Upravni odbor Saveza!

Kako je uopšte došlo do tih navodnih dugovanja, nikome nije poznato, jer UO Saveza tako nešto nikad nije video.

Čini se da i ovde ima posla za istražne državne organe.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track