HOLANĐANIN MOŽE I BOLJE! Verstapen: Srećan sam zbog 11. uzastopne pobede Red Bula, ali danas nije bilo baš sjajno
Foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

FORMULA 1

HOLANĐANIN MOŽE I BOLJE! Verstapen: Srećan sam zbog 11. uzastopne pobede Red Bula, ali danas nije bilo baš sjajno

Ostali sportovi -

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je danas da je srećan što je na stazi Silverston ekipi doneo 11. uzastopnu pobedu u Formuli 1, čime je austrijski tim izjednačio 35 godina star rekord Meklarena.

"Naravno da sam vrlo srećan što smo opet pobedili i tu mislim i na 11. uzastopnu pobedu za ekipu, mislim da je to prilično neverovatno, ali danas nije bilo tako jednostavno", rekao je Verstapen, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Verstapen, dvostruki uzastopni svetski prvak, ostvario je danas šestu uzastopnu pobedu u šampionatu, pošto je bio najbrži u trci za Veliku nagradu Velike Britanije.

Holanđaninu je ovo ukupno osmi trijumf ove sezone, dok je preostale dve pobede zabeležio njegov timski kolega Serhio Peres. Red Bul je takođe slavio i na poslednjoj trci prošle sezone.

Verstapen je dodao da će u narednom periodu analizirati loš start trke, posle kojeg je izgubio prvo mesto od vozača Meklarena Landa Norisa.

"Bilo je jako loše pa ćemo to pogledati jer mislim da je poslednjih nekoliko startova bilo mnogo bolje, a danas nije bilo tako sjajno", istakao je on.

Drugo mesto zauzeo je Noris, nakon što je u završnici trke uspeo da se odbrani od sedmostrukog svetskog prvaka Luisa Hamiltona iz Mercedesa.

"Veoma ludo - veliko hvala celom timu napravili su neverovatan posao. Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez napornog rada koji su uložili. Stavili su me na tvrde gume, ne znam zašto - još uvek su nejasni po pitanju nekih stvari", rekao je Noris, kojem je ovo sedmo pobedničko postolje u Formuli 1.

Hamilton, koji je završio na trećem mestu, posebno je pohvalio publiku u Silverstonu.

"Ovde imamo najbolju publiku. Hvala svima koji su me podržavali. Osetio sam energiju, osetio podršku i to je takođe razlog zašto smo se vratili ovde (na podijum)", rekao je Hamilton, koji je čestitao na dobrom rezultatu Meklarena.

U generalnom plasmanu vodi Verstapen sa 255 bodova, 99 bodova manje ima Peres, koji je danas završio na šestom mestu, dok je na trećoj poziciji Fernando Alonso iz Aston Martina (danas sedmi) sa 137 bodova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track