VEST KOJA JE ŠOKIRALA UKRAJINU! Najveći ukrajinski sportista svih vremena OPTUŽEN ZA IZDAJU: Sarađuje sa okupatorima svoje zemlje!
Foto: Beta

šampion na stubu srama

VEST KOJA JE ŠOKIRALA UKRAJINU! Najveći ukrajinski sportista svih vremena OPTUŽEN ZA IZDAJU: Sarađuje sa okupatorima svoje zemlje!

Ostali sportovi -

Najveći ukrajnski sportista svih vremena, legendarni atletičar Sergej Bubka optužen je za izdaju!

Najuspešniji sportista u istoriji Ukrajine, 35-struki svetski rekorder u skoku s motkom, višestruki evropski i svetski šampion i olimpijski pobednikod početka ruske agresije na njegovu zemlju, snabdeva naftom proruske snage u Donbasu, navodi se u otkriću koje je zaprepastilo sve u Ukrajini, prenosi "Jutarnji.hr"

Kompanija "Mon Blan", koja pripada poznatom sportisti Sergeju Bubki i njegovom bratu Vasiliju, posluje na privremeno okupiranim teritorijama i prodaje gorivo "ruskim teroristima", pokazalo je istraživanje portala Bihus.info.

"Istina, ne radi se o ogromnom novcu - to je 830.000 rubalja ili oko 9.000 dolara, međutim uzbuđenje je izazvalo otkriće da je to čuveni Bubka, koji trguje sa okupatorima svoje zemlje."

Novinari su otkrili da se njegova kompanija početkom 2023. godine pojavila u ruskom registru pravnih lica, a da je u maju ove godine zaključila zvanične ugovore u okupiranom Donbasu za isporuku goriva za više od 800 hiljada rubalja. Svi ugovori sa okupatorima nose potpis Vasilija Bubke kao šefa kompanije, za kojeg se navodi da je državljanin Ruske Federacije, dok se Sergej Bubka u istim dokumentima navodi kao državljanin Ukrajine. Bubkina porodična kompanija takođe ima najmanje šest benzinskih pumpi, koje se sve nalaze na ukrajinskim teritorijama koje je okupirala Rusija: četiri u Donjecku i po jednu u Makijevki i blizu Volnovahe.

Bubka je i ranije bio kritikovan u javnosti zbog svojih proruskih stavova. Slavni sportista bio je predstavnik Partije regiona, koju je predvodio Viktor Janukovič.

U aprilu prošle godine ukrajnski portal "Sport" optužio je Bubku da se ponaša kako vetar duva i da samo čeka da postane jasno da li će pobediti Ukrajina ili Rusija, kako bi zauzeo stranu.

Bubka se nije puno oglašavao od početka rata u Ukrajini, zbog čega je bio na udaru kritika javnosti.

Nikada otvoreno nije imenovao krvce za rat, niti osudio Rusiju kao agresora. Ukrajinci su mu zamerili što se nije zalagao za uvođenje sankcija sportistima iz Rusije i Belorusije.

Kurir sport

Bonus video:

07:25

AKO UKRAJINA IZGUBI, TO BI BIO PORAZ NATO-A BEZ OPORAVKA! Antić tvrdi: Samo oni stoje iza rušenja hidrocentrale Kahovka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track