IVANA ILIĆ DO NACIONALNOG REKORDA NA EP U23: Mlada atletičarka nadmašila rezultat koji je postavljen davne 1999. godine
Foto: SAS

Sjajno

IVANA ILIĆ DO NACIONALNOG REKORDA NA EP U23: Mlada atletičarka nadmašila rezultat koji je postavljen davne 1999. godine

Ostali sportovi -

Evropsko atletsko prvenstvo za takmičare do 23 godine održava se od 13. do 16. jula u gradu Espo koji se nalazi nedaleko od Helskinkija.

Naša reprezentacija broji 12 članova i to: Ivanu Ilić i Katarinu Vretu 100 m, Tamara Milutinović 200 m, Dragana Macanović 400 m prepone, Marija Bukvić skok udalj, Mirjana Dasović bacanje kugle, Milica Poznanović bacanje diska, Ivana Djurić bacanje koplja, Bogdan Vidojković 110 m prepone, Nikola Mujanović i Emir Rovčanin skok uvis, Dino Tumbul bacanje kugle.

Prvog dana takmičenja Ivana Ilić uspela je da postavi novi nacionalni rekord za mladje seniorke, u kvalifikacijama trke na 100 m, kada je ovu deonicu istrčala za 11.45 sekundi. U polufinalu Ivana je ponovila isti rezultat, ali nažalost on nije bio dovoljan za finale, već je u ukupnom plasmanu zauzela 12. mesto.

Prethodni državni rekord na 100 m za mladje seniorke, bio je u vlasništvu Vukasave Đapić – 11.47 s, iz davne 1999. godine.

“Ne mogu da kažem da sam nezadovoljna, zato što sam prošle godine bila povredjena i uspela sam za godinu dana da se vratim, ostaje naravno žal za finale, ali biće bolje drugi put”, rekla je Ivana Ilić, čiji je trener nekadašnji uspešni atletičar, Emir Bekrić.

Pored Ivane, u istoj disciplini takmičila je i Katarina Vreta koja je svoje takmičenje završila u kvalifikacijama rezultatom 11.81 s.

Mirjana Dasović zauzela je 19. mesto u ukupnom plasmanu u bacanju kugle daljinom od 13.83 m.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track