RUSI SU MNOGO LJUTI NA JELENU ISINBAJEVU: O njenoj sudbini odlučuje Sveruski narodni front! Tu organizaciju osnovao je PUTIN!
Foto: Reuters

sport i politika

RUSI SU MNOGO LJUTI NA JELENU ISINBAJEVU: O njenoj sudbini odlučuje Sveruski narodni front! Tu organizaciju osnovao je PUTIN!

Ostali sportovi -

Izjava Jelene Isinbajeve, svetske rekorderke u skoku s motkom, da je njena titula majora ruske vojske samo nominalna, naljutila je sve u Rusiji.

Jelena Isinbajeva
foto: Printskrin/Telegram

Jelena Isinbajeva (41) živi u Španiji na Tenerifama, sa mužem i ćerkom i nema nameru da se vraća u Rusiju. Ona tu zemlju predstavlja u Međunarodnom olimpijskom komitetu.

Sveruski narodni front, organizacija koja je nastala u maju 2011. godine na inicijativu predsednika Vladimira Putina, planira danas da posle njenih izjava izbaci Jelenu Isinbajevu iz članstva. Ona je član te organizacije od 2018. godine.

Jelena Isinbajeva
foto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Dvostruka olimpijska šampionka u skoku s motkom Jelena Isinbajeva ranije je najavila da će od septembra nastaviti da radi u Međunarodnom olimpijskom komitetu (MOK).

Etička komisija MOK odlučila je da Isinbajeva nije imala ugovor sa ruskom vojskom i da nije podržala Specijalnu vojnu operaciju te zemlje u Ukrajini. Sama sportistkinja je naglasila da je njen čin majora "nominalni".

Jelena Isinbajeva
foto: Andreas Hillergren / Zuma Press / Profimedia

- Vanredna sednica centralnog štaba pokreta u odsustvu glasanjem o pitanjima biće održana 25. jula - saopštili su predstavnici ONF, a preneli svi ruski mediji.

Jelena Isinbajeva dobila je čin majora ruske vojske lično od ministra Sergeja Šojgua. Nekoliko puta se fotografisala u uniformi vojske Rusije sa osmehom na licu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track