NANELI MU SMRTONOSNE POVREDE: Potvrđene zatvorske kazne za ubistvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota
Foto: Instagram, Pirntscreen, GRK Ohrid

APELACIONI SUD

NANELI MU SMRTONOSNE POVREDE: Potvrđene zatvorske kazne za ubistvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota

Ostali sportovi -

Apelacioni sud u Skoplju saopštio je da je potvrdio zatvorske kazne za troje Skopljanaca optuženih za ubistvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota (27).

Kako se navodi, potvrđuje se prvostepena presuda u delu izrečene kazne i njene visine, kojom su optuženi Andželo Đorđievski i Klementina Lefkovska osuđeni na kaznu zatvora od po 18 godina zatvora, a trećeoptuženi Andrej Kostovski na 16 godina.

Skopski apelacioni sud je, dodaje se, posle javne sednice koju je održao 15. maja, u delu zatvorenom za javnost, 5. juna doneo presudu da u potpunosti odbije žalbu Đorđievskog na presudu kao neosnovanu, dok su žalbe Lefkovske i Kostovskog delimično uvažene u delu "dosuđenog iznosa na ime nematerijalne štete" porodici ubijenog Tota.

Denis Tot
foto: GRK Ohrid

Presuda Osnovnog krivičnog suda u Skoplju je, precizira se, "preinačena u odnosu na dosuđeni iznos na ime nematerijalne štete i optuženi su obavezani solidarno da isplate po 4.000.000 denara (oko 65.000 evra) majci i ocu pokojnog Denisa Totam a bratu 3.000.000 denara (oko 48.000 evra), sa obračunatom kamatom od dana donošena prvostepene presude do isplate".

Osnovni krivični sud u Skoplju je u novembru prošle godine optužene za ubistvo Denisa Tota - Andžela Đorđievskog i Klementinu Lefkovsku prvostepeno osudio na po 18 godina zatvora, a Andreja Kostovskog na 16 godina.

Njih troje optužnica je teretila da su ispred noćnog kluba u Gradskom parku u Skoplju 7. aprila 2022. na smrt pretukli rukometaša skopskog Butela Denisa Tota koji je od posledica teških povreda umro dan kasnije.

Denis Tot
foto: Printscreen, mvr.gov.mk

"Optuženi su 7. aprila ispred noćnog kluba u Gradskom parku u Skoplju zajednički lišili života povređenog Denisa Tota. Nakon kraće svađe, svo troje su mu naneli više udaraca i teške telesne povrede, od kojih je oštećeni prvo pao u komatozno stanje, a sutradan je preminuo", navedeno je u optužnici.

Sud je prvostepenom presudom oprtuženima utvrdio i odštetu porodici ubijenog rukometaša i to po devet miliona denara (oko 145.000 evra) za majku i oca i osam miliona denara (oko 130.000 evra) za brata Denisa Tota.

Na početku suđenja za ubistvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota optuženi Andželo Đorđievski, Klementina Levkovska i Andrej Kostovski izjavili da se ne osećaju krvim i da niko od njih nije hteo da se to desi.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track