MAĐARI SE POPELI NA KROV SVETA! Grčka nije uspela da napravi SENZACIJU - posle peteraca smo dobili novog šampiona!
Foto: Yuichi YAMAZAKI / AFP / Profimedia

zlato

MAĐARI SE POPELI NA KROV SVETA! Grčka nije uspela da napravi SENZACIJU - posle peteraca smo dobili novog šampiona!

Ostali sportovi -

Vaterpolo reprezentacija Mađarske osvojila je danas zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Fukuoki, pošto je u finalu pobedila Grčku posle peteraca sa 14:13 (4:2, 1:2, 2:3, 3:3 - 4:3).

Mađari su četvrti put u istoriji postali vaterpolo šampioni sveta, a prethodno su bili najbolji u Beogradu 1973, pa u Barseloni 2003. i 2013. godine. Na drugoj strani, Grčka je drugim mestom ostvarila svoj najbolji rezultat na svetskim prvenstvima.

Bronzanu medalju osvojila je reprezentacija Španije, koja je u meču za treće mesto slavila protiv Srbije sa 9:6.

Najefikasniji u redovima novih šampiona sveta bili Marton Vamoš i Đorđo Zalanki sa po četiri postignuta gola, dok se Kristijan Manherc tri puta upisao u strelce. U timu Grčke najbolji je bio Konstantinos Genigunjas sa pet golova.

Mađari su bolje počeli ovo finale, imali su 4:2 na kraju prve deonice, potom i 5:3, ali su Grci nisu predavali. Na kraju treće četvrtine rezultat je bio 7:7, nakon čega je usledila uzbudljiva završnica.

U samom finišu, obe reprezentacije su imale šansu da reše ovo finale u svoju korist, ali nisu uspele pa je posle 10:10 sve odlučeno penalima. ;Junak penal serije bio je golman Mađarske Soma Vogel, koji je odbranio čak četiri peterca, poslednji ;Aleksandrosu Papanastasijuu, i tako svom timu doneo četvrto svetsko zlato.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track