POBEDILA SOPSTVENE DEMONE! Čudesan povratak Simon Bajls: Zvezda koju je ZLOSTAVLJAO lekar IZDOMINIRALA posle dvogodišnje pauze
Foto: Profimedia

bravo

POBEDILA SOPSTVENE DEMONE! Čudesan povratak Simon Bajls: Zvezda koju je ZLOSTAVLJAO lekar IZDOMINIRALA posle dvogodišnje pauze

Ostali sportovi -

Četvorostruka olimpijska šampionka, američka gimnastičakra Simon Bajls, vratila se nakon dvogodišnje pauze i svojom neverovatnom izvedbom oduševila svet.

Slavna atletičarka se zbog problema sa mentalnim zdravljem povuka nakon Olimpijskih igrara u Tokiju i dve godine se nije takmičila. Posle duge pauze takmičila se u višeboju na "US Classic" u Čikagu i trijumfovala!

Simon je osvojila ukupno 59.100 bodova i dominantno stigla do pobede. Na vratilu je osvojila 14.000 bodova. Nakon toga je američka zvezda zauzela i prvo mesto na gredi (14.800 bodova). Njena izvedba na parteru nagrađena je ocenom od 14.900, najboljom u konkurenciji. Završila je majstorskim prolazom na preskoku, postigavši ​​i tu najbolju ocenu (15.400 bodova).

Koliko je njen trijumf bio ubedljiv najbolje govori činjenica da je drugoplasirana Lien Vong imala 54.100 poena.

Velika šampionka još uvek nije otkrila da li planira da se takmiči na Olimpijskim igrama u Parizu, ali ovo bi mogao da bude prvi korak ka tome.

Bajls je u Tokiju imala ozbiljnih problema sa mentalnim zdravljem. Svet je bio šokiran kada je potpuno neočekivano odučila da se povuče iz pet od šest finala. Odustala od ekipnog takmičenja, višeboja, preskoka, vratila i partera. Kasnije je odlučila da ipak nastupi u finalu na gredi gde je osvojila bronzu.

Kasnije je priznala da je išla kod psihoterapeuta uoči OI i da je aneksioznost nastala kada je doputovala u Tokio, delimično zbog ograničenja u vezi sa korona virusom, zbog kojih porodice i navijači nisu mogli da prisustvuju takmičenjima.

Podsetimo, Simon je jedana od gimnastičarki koja je bila žrtva seksualnog zlostavljanja bivšeg lekara američke gimnastičke reprezentacije Larija Nasara.

Monstrum je osuđen na 175 godina zatvora, a na suđenju je priznao da je seksualno zlostavljao sportistkinje u svojoj klinici na Univerzitetu u Mičigenu, a takođe se izjasnio krivim i za posedovanje dečje pornografije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track