SRPSKI AS SPREMAN ZA SVETSKO PRVENSTVO: Zlato za Nemeša na Grand priju u Nemačkoj
Foto: Privatna arhiva

rvanje

SRPSKI AS SPREMAN ZA SVETSKO PRVENSTVO: Zlato za Nemeša na Grand priju u Nemačkoj

Ostali sportovi -

Srpski rvači se intenzivno pripremaju za predstojeće Svetsko prvenstvo kome će drugi put uzastopno Beograd biti domaćin od 16. do 24. septembra. Da su naši reprezentativci u odličnoj formi dokaz su i vrhunski rezultati koje iz nedelje u nedelju beleže na međunarodnim turnirima.

Na Grand priju u Nemačkoj, u konkurenciji 26 vrlo kvalitetnih rvača, Viktor Nemeš osvojio je zlatnu medalju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 77 kilograma. Nemeš je prvo pobedio Ukrajinca Volodimira Jakovljeva sa 6:3, zatim je savladao Finca Jonija Sarkinena sa 4:2. U polufinalu je bio bolji od nemačkog reprezentativca Denija Nakaeva, a u finalu je pobedio Japanca Nau Kusakoa iz Japana tehničkim tušem - 8:0.

Takođe, veoma dobar nastup u Nemačkoj ostvarili su Aleksa Ilić i Sebastijan Nađ koji su zauzeli peta mesta.

"Sva trojica naših rvača bila su zaista izvanredna", sumira utiske sa nemčkog Grand prija jedan od trenera rvačke reprezentacije Srbije Vojislav Trajković.

"Čestitam im na odličnim borbama, a ovo je bila prava provera pred Svetsko prvenstvo, s obzirom da je konkurencija zaista bila žestoka. Mi nastavljamo sa vrednim radom i već u utorak putujemo u Tursku na nastavak priprema, gde ćemo biti u prilici da treniramo sa njihovom reprezentacijom u izvanrednim uslovima", zaključio je Trajković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja