BANJALUČANIN SLAVIO U UŽICU: Dušan Arsenić pobednik skokova u vodu
Foto: Kurir/D.Č.

tradicionalna manifestacija

BANJALUČANIN SLAVIO U UŽICU: Dušan Arsenić pobednik skokova u vodu

Ostali sportovi -

Pobednik u tradicionalnoj manifestaciji “Skokovi sa Starog železničkog mosta”, koja se održala danas na Gradskoj plaži u Užicu je Dušan Arsenić (23) iz Banjaluke, drugo mesto je zauzeo Evald Krnić (39) iz Tuzi i treće mesto je pripalo Dinu Bajriću (34) iz Sarajeva.

Prvo mesto kao nagradu dobija 60.000 dinara, za drugo 40.000 i za treće 30.000 dinara. Takođe, za svaki skok takmičari su dobili po 8.000 dinara. Učešće u ovim 31. po redu skokovima u vodu sa Starog železničkog mosta uzelo je 18 takmičara iz naše i zemalja u okruženju. Takmičari iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore su skakali sa visine od 16 metara u dve serije, a najboljih deset plasiralo se u finale.

1 / 4 Foto: Kurir/D.Č.

- Nakon pet godina pehar ponovo nosim u Banjaluku, 2018. godine sam ovde pobedio. Ovo mi je šesto učešće na takmičenju u Užicu. Bila je jaka konkurencija i nije bilo lako pobediti – rekao je pobednik Dušan Arsenić.

Evald Krnić, prošlogodišnji pobednik u skokovima u Užicu, kaže da je bilo sve fenomenalno, konkurencija na visokom nivou.

- Ovo je poslednja skakaonica za ovu godinu. Sada smo došli bukvalno najjači i samo su nijanse odlučivale. Jako sam zadovoljan što sam među prva tri mesta. Ova skakaona je kao šlag na tortu. Arsenić je izvaneredan skakač. Publika voli sve ovo i mislim da je ovo predivna turistička atrakcija – kaže drugoplasirani.

Trećeplasirani Dino Bajrić kaže da su ovo bili najbolji skokovi u sezoni.

- Pohvalio bih današnje skokove koji su bili najbolji u sezoni i mislim da su danas baš nijanse odlučile pobednika. Prva lasta je zasluženo pobedila. Ovde sam od 2008. godine i u Užicu se osećam kao u Sarajevu, gostoprimljivi ljudi kao kod nas – kazao he Bajrić.

Z.G / Kurir sport.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track