PRAZNIK BOKSA U SUBOTICI: 41. "Vojvođanska zlatna rukavica" spremna za nove šampione
Foto: BSS

manifestacija

PRAZNIK BOKSA U SUBOTICI: 41. "Vojvođanska zlatna rukavica" spremna za nove šampione

Ostali sportovi -

Međunarodno boksersko takmičenje za omladince - „Vojvođanska zlatna rukavica“ u njenom 41. izdanju biće održana u Suboticu od 23. do 27. avgusta 2023. u organizaciji Bokserskog saveza Srbije i uz tehničku podršku Boks kluba „Spartak“.

Jedan od najjačih turnira u Evropi u juniorskoj konkurenciji će okupiti oko 180 takmičara iz 15 zemalja, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Srbiju će predstavljati 20 reprezentativaca pod vođstvom selektora Nebojše Čurovića.

Na spisku izabranika srpskog selektora nalaze se: Luka Ranković 60 kg, Severdžan Gaši 48 kg, Luka Mihajlović 57 kg, Hristofer Dimitrov 67 kg, Filip Džida 63,5 kg, Filip Durtanosi 60 kg, Đorđe Jojić 67 kg, Vladimir Beriša 63,5/67 kg, Hamza Rašljanin 67 kg, Lazar Bovan 71 kg, Nikola Cvetković 71kg, Strahinja Mitrović 75 kg, Srdjan Teofilović 80 kg, Srđan Tomić 86 kg, Marko Pižurica 80 kg.

Prvi deo turnira održaće se u sali Tehničke škole „Ivan Sarić“, a polufinalne i finalne borbe za dane vikenda u Hali sportova u Subotici.

“Imali smo izuzetno jake i kvalitetne pripreme za turnir u Subotici. Zajedno smo svi već dve nedelje i maksimalno smo spremni i motivisani da Srbija na takmičenju kome smo domaćini i koje je jedno od najprestižnijih turnira u boksu za omladinske kategorije osvoji veliki broj medalja. Srpski boks raste iz nedelje u nedelju, vredno i predano se radi na putu koji smo izabrali i trasirali, a to je put koji vodi ka svetskom vrhu u svim kategorijama” – istakao je selektor Čurović.

Na Evropskom šampionatu u boksu za kadete i kadetkinje 2023, koji je obeležio 20. rođendan i čiji je domaćin ovaj put bio Maribor, za boksere i bokserke školskog uzrasta (13 i 14 godina) selekcija Srbije koja je brojala devet reprezentativaca Srbije i jednu reprezentativku stala je na korak od medalja. Hrabrost, borba i zalaganje nisu izostali, medalje su ovaj put prevagnule na stranu protivnika, ali kvalitet i snaga naše selekcije je potvrđena i ukazuje na blistavu budućnost srpskog boksa i kroz mladost čije vreme tek dolazi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track