ŠOK NA EVROPSKOM PRVENSTVU: Pomerena utakmica Srbije! Naše odbojkašice izlaze na teren dan kasnije
Foto: Michal Laudy / Zuma Press / Profimedia

BRISEL

ŠOK NA EVROPSKOM PRVENSTVU: Pomerena utakmica Srbije! Naše odbojkašice izlaze na teren dan kasnije

Ostali sportovi -

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije igraće meč osmine finala Evropskog prvenstva u Briselu u ponedeljak, a ne u nedelju, kada je prvobitno bilo određeno.

Iako se danima i nedeljama podrazumevalo da će naš nacionalni tim odigrati prvi eliminacioni meč tokom vikenda, taj duel je ipak prebačen na ponedeljak i počeće u 17 časova.

Ono što je najvažnije, najbolja igračica Srbije Tijana Bošković je spremna za nokaut fazu i to dokazuju i snimci sa treninga izabranica Đovanija Gvidetija u subotu. Bol koji je osetila u meču protiv Belgije u četvrtak ipak je bio samo privremen i neće ugroziti njene dalje nastupe na kontinentalnom turniru. Ona je spremna da sa saigračicama nastavi tamo gde je nastavila u grupnoj fazi, u kojoj je Srbija pobedila Ukrajinu, Sloveniju, Poljsku, Mađarsku i Belgiju, uz samo dva izgubljena set.

Odlaganje utakmice je dalo reprezentativkama Srbije dan više za odmor i za pripremu za najvažniju fazu turnira, o čemu je u najavi govorila Katarina Lazović.

Pobednik duela Srbija – Švedska igraće u četvrtfinalu sa pobednikom meča Češka – Ukrajina, koji će se odigrati u ponedeljak od 20 časova. Šveđanke su ušle u osminu finala kroz Grupu C, u kojoj su počele učešće sa dva vezana poraza, od Turske i Grčke, posle čega su ostvarile dve dovoljne pobede, protiv Nemačke i Azerbejdžana, pa ni poraz 0:3 protiv Češke u poslednjem kolu nije sprečio prolaz Skandinavki.

Kurir sport/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track