HOKINS POSLE VELIKOG USPEHA: Teško je opisati kako se osećam! Konačno sam ovo uspeo!
Foto: Printscreen

SNUKER

HOKINS POSLE VELIKOG USPEHA: Teško je opisati kako se osećam! Konačno sam ovo uspeo!

Ostali sportovi -

Britanski snukeraš Bari Hokins rekao je da oseća veliko olakšanje, posle osvajanja Evropskog mastersa u Nirnbergu i povratka među 16 najboljih igrača sveta.

Hokins je sinoć u Nirnbergu osvojio četvrtu rangirnu titulu u karijeri, pobedom u finalu Evropskog mastersa protiv sunarodnika Džada Trampa 9:6.

Hokins je od osvajanja poslednje rangirne titule 2017. godine na Gran priju, izgubio finala na Otvorenom prvenstvu Velsa, Otvorenom prvenstvu Kine, Šampionatu igrača i prošlogodišnjem Evropskom mastersu.

"Teško je opisati kako se osećam. Osećam ogromno ushićenje i ogromno olakšanje. Konačno sam pobedio na jednom turniru, ali odmah sam se spustio na zemlju i okrećem se narednom takmičenju", rekao je Hokins, preneo je Jurosport.

Hokins se sa 19. popeo na 13. mesto na svetskoj rang-listi, nakon što je osvojio 80.000 funti za pobedu u Nirnbergu. ; On je na turniru pobedio aktuelnog svetskog šampiona Belgijanca Luku Bresela (5:4) i četvorostrukog svetskog prvaka sunarodnika Marka Selbija (6:4).

"To je jedan od, ako ne i najveći, trijumf u mojoj karijeri. Svi veliki igrači bili su na ovom turniru, a meč protiv Selbija bio je vrhunac. To je bila kvalitetna igra, bio sam pod tolikim pritiskom. Izdržao sam i zadovoljan sam", naveo je Hokins.

On neće igrati na Mastersu u Šangaju od 11. do 17. septembra pošto nije bio među 16 najboljih igrača sveta pre nego što je počeo Evropski masters.

Sedmostruki svetski šampion Britanac Roni O'Saliven nije igrao u Nirnbergu iz zdravstvenih razloga, ali je i pored toga ostao prvi snukeraš sveta.

Bresel je mogao da ga zameni na prvom mestu, ali je tu priliku propustio porazom u osmini finala od Hokinsa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track