JOŠ JEDNA MEDALJA, PA KRAJ! Ivana Vuleta objavila ŠOKANTNE vesti!
Foto: Starsport

najavila penziju

JOŠ JEDNA MEDALJA, PA KRAJ! Ivana Vuleta objavila ŠOKANTNE vesti!

Ostali sportovi -

Jedna od najboljih atletičarki u istoriji Srbije, Ivana Vuleta, održala je konferenciju za medije posle velikog uspeha i osvojenog zlata na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Vuleta je skočila udalj 7,14 metara i na taj način stigla je do medalje koju nije imala u kolekciji, te nije krila zadovoljstvo zbog toga, ali je i jednom najavom razočarala navijače.

02:13

JOŠ JEDNA MEDALJA, PA KRAJ! Ivana Vuleta objavila ŠOKANTNE vesti!

- Ono što radim na stazi, dajem mlađima primer i da niti jedan san nije dovoljno veliki. Smatram da je to moja dužnost. Mnogo je loših dana u godini, ali kada se desi taj dobar dan onda sve nestane. Ovoj deci ne treba da se nameće pritisak, treba da dožive sami neke stvari. Oni su veliki potencijal, svako treba da im se obezbede uslovi, ali sa budu rasterećeni. Treba da ostvaraju svoje ambicije, a ne tuđe. Na ovu medalju sam stvarno ponosna, zbog načina na koji sam je doživela. Bilo bi besmisleno da sam je osvojila pre 7-8 godina. Moje godine su noja prednost, iskustvo ne može da se meri ni sa čim. Zaokružila sam jednu priču, ostaje isključivo Pariz. Upitan je samo ako ne budem zdrava. Tamo idem sa istim ambicijama kao i u Budimpeštu, da upotpunim kolekciju - rekla je Ivana Vuleta i na ovaj način najavila je kraj karijere.

Na njene reči nadovezao se i predsednik Srpskog atletskog Saveza, Veselin Jevrosimović:

Ivana Vuleta
foto: Starsport

- Ovo je istorijski uspeh, istorijska medalja koju smo čekali. Najviše Ivana, svi smo ponosni. Znam kakav je bio moj osećaj - neverovatan. Aplauz i čestitke Ivani, kao i svima koji su učestvovali. Imali smo tri finala, aplauz za Angelinu i Sinančevića, čestitam i trenerima. Nikad nismo imali više talentovanih atletičara. I u budućnosti ćemo i te kako biti iznenađeni rezultatima u svim takmičenjima.

O uspesima srpske atletike govorio je i savezni kapiten Edin Zuković:

- Radili smo dobro, dobro selektirali, ulagali u struku. Hvala trenerima i roditeljima koji ulažu u svoju decu. Nikada nismo imali zlato u seniorskoj, sada imamo. Grabimo krupnim koracima. Treba nam podrška i za Pariz i Los Anđeles - istakao je on, dok je trener Ivane Vulete, Goran Obradović, govorio o saradnji sa srpskom atletičarkom:

- Znakovi pored puta, koji su se ove godine često pojavljivali. Kako se takmičenje približavalo. Ponosan sam na 13-godišnju saradnju i 15 medalja. Da nam je neko rekao dve medalje, potpisali bismo pakt sa đavolom. Ponosan na konstantnost koju ima Ivana. Desio nam se samo jedan nespretan slučaj s broj 2017. Verovatno je moja krivica najveća, ali ko čeka taj i dočeka. Važno je da bude spremni i da dočekate svoj momenat. Ivana je dočekala Budimpeštu. Tamo smo najviše trenirali i znali smo da Ivana voli da skače na domaćem terenu. Znali smo da nam je Budimpešta domaći teren. I ja sam pustio suzu posle svih ovih godina.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track