IDEMO! ODBOJKAŠI KREĆU U POHOD NA EVROPSKI TRON: Srbija večeras protiv Švajcarske započinje učešće na EP
Foto: Profimedia

ODBOJKA

IDEMO! ODBOJKAŠI KREĆU U POHOD NA EVROPSKI TRON: Srbija večeras protiv Švajcarske započinje učešće na EP

Ostali sportovi -

Muška odbojkaška reprezentacija danas počinje učešće na Evropskom prvenstvu. „Orlovi“ igraju večeras (21.00) protiv Švajcarske.

Prvi meč izabranici selektora Igora Kolakovića odigraće u Peruđi, a naredne u Ankoni, protiv Belgije u četvrtak (18.00), Italije u petak (21.00), Estonije u utorak (18.00) i u sredu protiv Nemačke (21.00).

Posle deset godina Igor Kolaković ponovo je na EP sa Srbijom. Pre jedne decenije osvojio je bronzano odličje.

- To je jedna od mojih najdražih medalja, s obzirom na put koji smo prošli na tom Evropskom prvenstvu. Voleo bih da se nešto slično ponovi. Slabo ko veruje da možemo da napravimo veliki rezultat, ali opet, ne želim da obećavamo nikakve medalje, mislim da smo daleko od toga. Ono što možemo da obećamo je velika borba i protiv Švajcarske, Italije, Belgije, koji će nam biti velika prepreka, kao i Nemci - rekao je selektor Kolaković.

Igor Kolaković
foto: OSSRB

Zbog virusne infekcije u Beogradu je ostao Marko Ivović i on će se naknadno priključiti ekipi. Kapitensku traku poneo je Uroš Kovačević.

- Sigurno da je veća odgovornost. Svakome bi značilo da bude kapiten reprezentacije, ali to me ne ometa u smislu da radim kao što sam i ovih godina, da budem na neki način lider u terenu kao i pre. Imponuje mnogo i drago mi je da sam se našao među velikanima koji su bili kapiteni - rekao je Kovačević.

Evropsko prvenstvo biće održano od 28. avgusta do 16. septembra u Italiji, Severnoj Makedoniji, Bugarskoj i Izraelu.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track