SOFTBOL RASTE! Kovačević: Želimo još više dečaka i devojčica na sportskom terenu
Foto: SSBS

mališani zainteresovani

SOFTBOL RASTE! Kovačević: Želimo još više dečaka i devojčica na sportskom terenu

Ostali sportovi -

Softbol sport u Srbiji igra se dugo godina. Ova godina je veoma važna jer je došlo do smene generacije

Kako je ovo ameterski sport, tako je puno seniora posle završetka fakulteta prestalo sa igranjem. Prošle i ove godine puno dečaka i devojčica u Novom Sadu, Beogradu, Arilju i Somboru počelo je sa treninzima i mečevima u svojim klubovima.

- Najvažnije je da ima zainteresovane dece. Korona je maltene na kolena oborila mlađe kategorije u manjim sportovima. Tako je bilo i kod nas. Roditelji maltene i prošle godine su bili skeptični da maloletnu decu često šalju na treninge. Ove godine smo uspeli da se konsolidujemo i da se mladi počnu uigravati. Veliku zahvalnost upućujem ka Goranu Stefanoviću, pioniru softbol sporta u Srbiji, koji je itekako dobro spremio generaciju dečaka i devojčica od 12, 13, 14 i 15 godina.

SSBS
foto: SSBS

- U Beogradu, trener Jelena Cvetković ima nekoliko sjajnih devojlčica do 15 godina, ali očekujemo da ih bude još više. Bio sam u Ripnju, gde je uz fudbalski i manji softbol teren, koji se godinama koristi i uvideo se da ima budućnosti. Ali mora se jače raditi i važno je što je naša seniorska reprezentivka Brankica Gorunović, posvećena i radu sa mladim softbolašicama. Verujem da će sa početkom nove školske godine, Jelena i Brankica uspeti da privuku još novih dečaka i devojčica iz Ripnja ali i Belog potoka i Barajeva - istakao je Stefan Kovačević, predsednik Softbol saveza Srbije.

SSBS
foto: SSBS

Inače, predsednik Softbol saveza Srbije, Momčilo Božić, koji je i licencirani softbol trener bio je vođa delegacije naše pionirske reprezentacije, koja je nastupila na velikom turniru u Italiji (gradić Kolekio). Svi u reprezentaciji do 13 godina, koji su igrali na Masimo Romeo Evropskom kupu, su bili debitanti. Ekipa je bila sastavljena od dečaka i devojčica, koji nisu uspeli da pobede Italijanke, Čehinje i Hrvatice, ali su osvojili puno poena, pokazavši da na njih moramo računati.

- U ekipi su bili klinci iz Novog Sada, Beograda i Arilja. Arilje polako ali sigurno postaje novi softbol centar. To nam je nedostajalo i godi nam interesovanje za ovaj sport u lepom Arilju. Uskoro nas čekaju razgovori sa predsednikom opštine Arilje Predragom Maslarom i direktorom STC Sašom Lukovićem. Ariljci su zavoleli softbol - poručio je Stefan Kovačević.

SSBS
foto: SSBS

Ministarstvo sporta ove godine nastavlja da podržava Softbol savez Srbije. Uz to Softbol savez Beograda i Klub Svet sporta, uz podršku Grada Beograda, organizovali su kampove za mlade na Zlatiboru, kao i promotivne aktivnosti tokom leta. Klub Svet sporta je napravio odličnu akciju, gde je pokazao da više sportova mogu zajedno, pa su se softbolaši tokom leta oprobali i u drugim sportovima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track