SRAMOTA I SKANDAL BEZ PRESEDANA! Lažnoj državi Kosovo dodeljena organizacija Igara, OKS ŽESTOKO REAGOVAO: Protiv svih pravila!
Foto: Starsport

NEČUVENO

SRAMOTA I SKANDAL BEZ PRESEDANA! Lažnoj državi Kosovo dodeljena organizacija Igara, OKS ŽESTOKO REAGOVAO: Protiv svih pravila!

Ostali sportovi -

Olimpijski komitet Srbije oglasio se saopštenjem nakon što su Mediteranske igre dodeljene tzv. Kosovu.

OKS napominje da je na Skupštini Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara govorio Aljbin Kurti, premijer lažne države i da je protiv pravila Priština odabrana za domaćina Igara 2030. godine.

- Danas, 8. septembra 2023. godine, na Skupštini Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara (MKMI), koja je održana u Heraklionu u Grčkoj, uprkos snažnom protivljenju Srbije, ali i protivno svim pravilima i postulatima međunarodnih sportskih organizacija koja propagiraju nemešanje politike i sporta, Priština je izglasana za domaćina Mediteranskih igara 2030.

Na današnjoj Skupštini, bez prethodne najave delegatima, pojavio se i obratio Aljbin Kurti. Olimpijski komitet Srbije najoštrije je reagovao na ovu vrstu mešanja tzv. premijera lažne države Kosovo i insistirao da se odluka o domaćinstvu MI 2030 donese nakon Olimpijskih Igara 2024, što je i praksa u ovim slučajevima. Rukovodstvo MKMI odbilo je glasanje po ovom predlogu Srbije i time stavilo delegate pred svršen čin.

Uprkos činjenici da su se ostali kandidati povukli i uprkos velikim pritiscima da se odluka donese jednoglasno, domaćinstvo Mediteranskih igara je dodeljeno, ali uz oštro protivljenje predstavnika Olimpijskog komiteta Srbije, uz 8 glasova protiv.

Olimpijski komitet Srbije najoštrije osuđuje ovu vrstu mešanja politike u sport - navedeno je u saopštenju OKS.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track