MAČKOVIĆ I VASIĆ OSVOJILI 18. MESTO: A, bili su jedini od favorita za medelju!
Foto: VSS

veslanje

MAČKOVIĆ I VASIĆ OSVOJILI 18. MESTO: A, bili su jedini od favorita za medelju!

Ostali sportovi -

Martin Mačković i Miloš Vasić su završili učešće na takmičenju u Beogradu osvojenim šestim mestom u C finalu (6:50.12), odnosno na 18. poziciji u ukupnom poretku

Nikome nije teže nego njima. Važili su za jedne od favorita u svojoj disciplini. Za odlazak na Olimpijske igre svakako, a razmišljali su i o medalji u svom gradu, na stazi na kojoj su proveli dobar deo svojih života. Martin Mačković i Miloš Vasić danas su završili učešće na Svetskom prvenstvu u Beogradu osvojenim šestim mestom u C finalu (6:50.12), odnosno na 18. poziciji u ukupnom poretku discipline dvojac.

A počelo je po planu, sigurnom trkom u kvalifikacijama. Srpski dvojac bio je drugi u svojoj grupi, sa vremenom 6:25.32, iza australijske posade (6:22.45), čime je obezbedio plasman u četvrtinu finala. Martin Mačković i Miloš Vasić veslali su u petoj, poslednjoj kvalifikacionoj trci, a u ovoj grupi su bili i takmičari iz Australije, Turske, Francuske i Hrvatske.

Usledio je „hladan tuš“. Naš dvojac je ostao bez polufinala i ispao je iz borbe za medalje na takmičenju u našem glavnom gradu. Srpska posada je od početka četvrtfinalne trke bila u zaostatku, a na polovini staze bila je četvrta, iza čamaca Švajcarske, Italije i Republike Irske. U nastavku su Mačković i Vasić pali na petu poziciju, na kojoj su i okončali trku (7:40.66). Naš dvojac je u svojoj četvrtfinalnoj grupi za protivnike imao reprezentativce Švajcarske, Irske, Italije, Kine i Slovenije.

Posle velikog šoka koji su pretrpeli naši najbolji veslači zbog ispadanja iz borbe za medalje, u C/D polufinalu su se potrudili da na dostojanstven način završe učešće na Svetskom prvenstvu. Smogli su snage i izveslali dobru trku, pobedivši u svojoj grupi sa ukupno trećim vremenom (6:53.88) računajući i dve A/B polufinalne trke.

Njihova priča na ovom Svetskom šampionatu je gotova. Ali, još mnogo trka je pred njima. Peti sa Olimpijskih igara u Tokiju sigurno mogu mnogo više i bolje. Čekamo ih. I bez medalja, oni su naši šampioni.

Kurir sport / VSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track