"PODRŽITE NAŠE RUKOMETAŠE I BIĆETE PONOSNI!" Partizan otvara sezonu i poziva navijače na Banjicu
Foto: RK Partizan

Slobodan ulaz

"PODRŽITE NAŠE RUKOMETAŠE I BIĆETE PONOSNI!" Partizan otvara sezonu i poziva navijače na Banjicu

Ostali sportovi -

"Prvo bih se zahvalio državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću na tome što se mnogo ulaže u srpski sport, pa samim tim i i RK Partizan" rekao je prvi čovek Partizana

Rukometni klub Partizan, u subotu od 19 časova, otvaraju sezonu utakmicom protiv Jugovića na Banjici.

Ulaz na tribine za meč prvog kola Super lige Srbije biće besplatan, a crno-beli pozivaju navijače da podrže tim na startu prvenstva.

Uoči starta sezone, Partizan je govorio o očekivanjima od dugačke sezone.

Između ostalih, obratio se i novi trener, Đorđe Ćirković.

- Iza nas je sedam nedelja od početka rada, ili što bi neki fudbalski treneri rekli "medeni mesec". Najmanje stresan period je gotov, mogu reći da smo odradili više nego planirano, momci imaju izuzetnu radnu etiku i ono što se vidi to je taj njihov motiv da napreduju. Odigrali smo sedam utakmica, izgledamo sasvim korektno, naš cilj je plej-of. U maju će biti jasno da li smo dosegli cilj, što je rok koji našoj mladoj ekipi odgovara. Od subote krećemo sa Jugovićem i da ne idemo dalje, sada mislim da je veoma važno da prvenstvo otvorimo pobedom - rekao je Ćirković.

RK Partizan
foto: RK Partizan

Najbolji strelac ekipe, Uroš Kojadinović, nada se dobroj sezoni.

- Prošle sezone bili smo dosta podmlađeni, sada je došlo dosta novih igrača. Svi smo ambiciozni, siguran sam da sa predanim radom, verom u sebe i uz podršku naših navijača, možemo doći do uspeha, a za Partizan su samo trofeji uspeh.

RK Partizan
foto: RK Partizan

Sportski direktor, Aleksandar Blagojević, pozvao je navijače da podrže ekipu.

Igraćemo SEHA ligu, da li će ona biti u formatu takmičenja sa dve grupe od pobčetiri ili pet ekipa, to ćemo tek videti. Ono što je sigurno je da ćemo se truditi da ostvarimo što bolji rezultat. Pozvao bih sve navijače u suboru u 19.00 na Banjicu da dođe i vide novu ekipu, a ja garantujem da će posle utakmice navijači biti ponosni na nas.

RK Partizan
foto: RK Partizan

Javnosti i navijačima se obratio i predsednik RK Partizan, Miljan Žugić.

- Više volim da delima pokažemo napredak našeg kluba nego da se razmećemo velikim rečima. Prvo bih se zahvalio državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću na tome što se mnogo ulaže u srpski sport, pa samim tim i i RK Partizan. Zahvalio bih takođe bivšim predsednicima, igračima, starim i novim sponzorima... Što se tiče ekipe, otišlo je pet igrača, doveli smo petoricu novih. Dobili smo i novog trenera Đorđa Ćirkovića o čijem radu najbolje govore njegovi rezultati. Zadovoljni smo kako se ekipa uklopila, kako su se novajlije adaptirali i sve mi to daje za pravo da budem veliki optimista.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track