TRI PLASMANA U "C" FINALE: Naši veslači nisu mogli više...
Foto: VSS

ep u beogradu

TRI PLASMANA U "C" FINALE: Naši veslači nisu mogli više...

Ostali sportovi -

Sve tri posade, muški dvojac i dubl skul i ženski skif za lake veslačice, plasirali su se u C finale u svojim disciplinama

Tri srpska čamca izašla su danas na regatnu stazu Savskog jezera. Sva tri, muški dvojac i dubl skul i ženski skif za lake veslačice, plasirali su se u C finale u svojim disciplinama.

To je najpre pošlo za rukom Sofiji Kocanović, koja je u drugoj grupi C/D polufinala zauzela treće mesto, sa vremenom 10:21.59, čime je izborila plasman u C finale. Sofija je prvo u kvalifikacijama skifa za lake veslačice bila četvrta (8:42.22), zbog čega je morala u repesaž. U toj trci je bila peta (8:41.69) i nije uspela da se plasira u polufinale.

Posle velikog šoka koji su juče pretrpeli naši najbolji veslači zbog ispadanja iz borbe za medalje, danas su obe naše posade pružile maksimum i potrudile se da na dostojanstven način završe učešće na Svetskom prvenstvu u Beogradu. Martin Mačković i Miloš Vasić su posebno slovili za jedne od favorita u dvojcu, pa je teško i zamisliti kako su se osećali posle neuspeha u jučerašnjem četvrtfinalu.

Danas su, ipak, smogli snage i izveslali dobru trku u C/D polufinalu, a pobedili su u svojoj grupi sa ukupno trećim vremenom (6:53.88) računajući i dve A/B polufinalne trke. Juče su u četvrtini finala bili peti u svojoj grupi (7:40.66), a na ovom prvenstvu najbrže su izveslali kvalifikacije, kada su sa vremenom 6:25.32) bili drugi u grupi.

Velika očekivanja imala je i posada našeg dubl skula, Aleksandar Beđik i Aleksandar Filipović, kojoj je takođe cilj bio plasman u završnicu i viza za Olimpijske igre u Parizu.

Posle neprijatnog iznenađenja u trci četvrtfinala, koju su juče završili na šestoj poziciji, sa vremenom 7:03.01, danas su u C/D polufinalu bili drugi u grupi (6:43.23), sa ukupno četvrtim rezultatom među 12 posada koje su danas izašle na statu. I oni su u kvalifikacijama imali svoje najbolje vreme na ovom takmičenju, izveslavši stazu u vremenu 6:15.68.

Kurir sport / VSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track