SRBIJA JE U NEDELJU, IPAK, UPECALA ZLATO NA SVETSKOM PRVENSTVU: Veličanstven uspeh, zlatni momci danas sleću u Beogradu!
Foto: Privatna arhiva

bravo majstori

SRBIJA JE U NEDELJU, IPAK, UPECALA ZLATO NA SVETSKOM PRVENSTVU: Veličanstven uspeh, zlatni momci danas sleću u Beogradu!

Ostali sportovi -

Srbija je juče blistala u mnogim sportskim događajima, a među njima i u ribolovu.

Reprezentacija Srbije je proteklog vikenda osvojila još jedno zlato i postala prvak sveta u sportskom ribolovu.

Članovi reprezentacije Goran Radović Gica iz Arilja, Nikola Marković iz Kraljeva, Vladan Mrkušić iz Paraćina, Nemanja Damjanović iz Beograda, Ivan Pavlov iz Kovina, Nemanja Radović iz Arilja, Dejan Rajić iz Kragujevca i Željko Bogdanović iz Čačka sa trenerima Dejanom Radanovićem iz Smedereva i Dejanom Arsićem iz Trstenika, i selektorom Milanom Milosavljevićem iz Kraljeva posle dva dana takmičenja u španskom gradu Fajon na reci Ebru uspeli su da postanu po drugi put prvaci sveta u svetskom ribolovu.

ribolov
foto: Privatna arhiva

Oni su u veoma jakoj konkurenciji od 23 zemlje sveta, među kojima čak i reprezentacija sa Novog Zelenda, uspeli da se najviše bodova i najvećom količinom upecane ribe popnu na svetski tron i dobiju prelaznu “Salataru”. Iza njih na drugom mestu je bila reprezentacija Engleske i na trećem mestu reprezetnacija Francuske.

ribolov
foto: Privatna arhiva

- Ovo je bilo 69. Svetsko prventstvo u ribolovu u disciplini pecanje na udicu i plovak. Prošle godine je naša reprezentacija osvojila zlato, a evo i ove godine smo postali prvaci sveta. Tako smo ušli u najuži krug reprezentacija koje su po dva puta osvajale svetsko prvenstvo i dobili prelazni pehar “Salataru”.

ribolov
foto: Privatna arhiva

Ako iduće godine budemo prvi na Svetskom prvenstvu, “Salatara” prelazi u trajno vlasništvo naše reprezentacije - rekao je Goran Radović Gica, član reprezentacije i ranije dvostruki prvak sveta u pojedinačnoj konkurenciji.

Oni su jutros avionom krenuli za Srbiji gde bi oko 13 časova trebalo da stignu na aerodrom u Beogradu. Svaka čast momci!

ribolov
foto: Privatna arhiva

Kurir sport / Z.G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track