SRBIJU ČEKA PAKAO NA EVROPSKOM PRVENSTVU: U osmini finala idemo na Hrvatsku ili Crnu Goru! Medalja je imperativ
Foto: Starsport©

vaterpolo

SRBIJU ČEKA PAKAO NA EVROPSKOM PRVENSTVU: U osmini finala idemo na Hrvatsku ili Crnu Goru! Medalja je imperativ

Ostali sportovi -

Vaterpolo reprezentaciju Srbije sledeće godine niz velikih takmičenja započinje učešćem na Evropskim prvenstvom u Izraelu u januaru.

Strahinja Rašović
foto: Starsport©

Aktuelni olimpijski šampioni saznali su juče sa kim će igrati u grupnoj fazi na EP koje će od 3. do 16. januara biti održano u gradu Netanji. Srbija je bila nepovlašćena na žrebu, dobili su laku grupu, ali i paklen put u nokaut fazi.

Srbija će igrati u grupi C protiv domaćina Izraela, Nemačke i Malte. Posle toga, kao član Druge divizije, mora preko osmine finala među osam najboljih.

- Jasno je da u ovoj grupi moramo da budemo prvi, onda nas sigurno čeka teška osmina finala za povratak među osam najboljih u Evropi. To mogu da budu Hrvatska ili Crna Gora, kojima bi taj meč bio kvalifikacioni za SP u Dohi odnosno i poslednja šansa za Olimpijske igre, ili Francuska koja je Svetsko prvenstvo završila na šestom mestu, bolje plasirana od obe reprezentacije - rekao je Uroš Stevanović selektor srpskih vaterpolista i nastavio:

Uroš Stevanović
foto: VSS

- Osmina finala je 10. januara i sigurno ćemo tempirati formu za taj meč, a nažalost zbog lakše grupe formu moramo da tražimo kroz sparinge i prijateljske turnire pre Evropskog prvenstva.

U Grupi A igraće Crna Gora, Španija, Francuska i Hrvatska, u Grupi B Gruzija, Mađarska, Italija i Grčka, dok Grupu D čine Slovačka, Holandija, Slovenija i Rumunija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track