TRIPLI PROGRAM NA KOSMAJU: Dupla brdska trka i nadmetanje protiv štoperice
Foto: Reli Sopot

Trkački vikend

TRIPLI PROGRAM NA KOSMAJU: Dupla brdska trka i nadmetanje protiv štoperice

Ostali sportovi -

Trećeg vikenda septembra SU „Reli 2010“ organizovaće tri takmičenja na Kosmaju. Dupla brdska trka „Nagrada Sopota 2023“ tokom subote i nedelje biće bodovana za nacionalni šampionat i Otvoreno prvenstvo Srbije, a treće nadmetanje protiv štoperice od starta do cilja je „Kup Sopota 2023“.

Čedomir Brkić, najtrofejniji srpski automobilista, peti put zaredom okuplja vozače i organizuje automobilski spektakl na Kosmaju.

Sajam automobila, Šumadija sajam, Čedomir Brkić, Sajam automobila u Kragujevcu
foto: Kurir

Prvog dana u subotu 16. septembra standradno prva aktivnost je tehnički prijem i verifikacija, posle čega će uslediti slobodni treninzi. Zvanični trening zakazan je za 11.30 časova, a start prve od ukupno tri vožnje planiran je za 14.30 časova. Satnica za nedelju je nešto malo izmenjena, tačnije trening počinje u 10.45, a start prve vožnje u 13.30.

„Kup Sopota“ je u nedelju na programu i praktično je usklađen sa drugom trkom na nacionalni šampionat i Otvoreno prvenstvo Srbije, sa akcentom da će imati dve vožnje. Važno je naglasiti da su odlukom organizatora takmičari u nedelju oslobođeni plaćanja kotizacije, drugim rečima trkaće se gratis.

Prateća manifestacija tokom subote je stajling šou, odnosno nedelje revija starovremenskih automobila.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track