UROŠ BRKIĆ NEZAUSTAVLJIV! POKORIO I KOSMAJ! Srpski automobilski as osvojio Nagradu Sopota, formulom OBORIO REKORD STAZE!
Foto: Privatna Arhiva

NAJBOLJE VREME IKAD

UROŠ BRKIĆ NEZAUSTAVLJIV! POKORIO I KOSMAJ! Srpski automobilski as osvojio Nagradu Sopota, formulom OBORIO REKORD STAZE!

Ostali sportovi -

Srpski automobilski as Uroš Brkić briljirao je tokom oba dana trke za „Nagradu Sopota 2023“!

Brdske trke, održane na Kosmaju bodovane su za nacionalni šampionat i Otvoreno prvenstvo Srbije. Rekord staze i pobeda u generalnom plasmanu opet su pripali Urošu Brkiću. Drugo mesto u generalnom zauzeo je Aleksandar Vidosavljević, a treće Aleksandar Jordanov.

- Voziti dva dana uzastopno na istoj stazi nekoliko puta, ušta ubrajam nezvanične i zvanične treninge i po tri vožnje su više nego dovoljni uslovi, da ne kažem razlozi da se popravi stari rekord. „Nagrada Sopota 2023“ je praktično bila pokazna vežba kako u jednom vikendu možemo „spakovati“ nekoliko manifestacija. Konkretno, dve trke za nacionalni šampionat i Otvoreno prvenstvo Srbije, Kup Sopota, stajling izložbu i reviju odltajmera, što bi se reklo za svakog po nešto. Idemo dalje u nove radne pobede – rekao je Uroš Brkić.

00:33

Pun gas! Uroš Brkić postavio rekord staze Kosmaj

Ista situacija bila j i prvog dana duplog programa na brdskim stazama „Nagrada Sopota 2023“ na Kosmaju u organizaciji SU „Reli 2010“.

Drugo mesto u generalnom pripalo je Momiru Subotiću, odnosno treće Vitomiru Cvetiću.

– Kako mi je aktuelna sezona podređena brdskim trkama za CEZ, tako sam praktično ostao dužan domaćim ljubiteljima auto sporta, da se pored Tare koja je bodovana za pomenuto takmičenje pojavim barem na još jednoj trci koji donosi bodove za nacionalni šampionat i Otvoreno prvenstvo Srbije. Izbor je po logici stvari pao na Kosmaj iz mogo razloga, poput slobodnog termina kada su u pitanju obaveze na međunarodnoj trkačkoj sceni, a pre svega jer organizaciju potpisuju meni najblži, tako da sam zbog toga uzeo učešće - poručio je Brkić u subotu.

Uroš Brkić
foto: Privatna Arhiva
Uroš Brkić
foto: Privatna Arhiva

Brkić je, inače, već obezbedio prestižnu titulu šampiona u Centralnoevropskoj zoni (CEZ) u istoj disciplini, jednu trku pre kraja sezone.

(Kurir.rs, Plumrace)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track