BOROVČANIN U PROKUPLJU: Novi ring za nove šampione
Foto: BK . Topličanin

BOKS

BOROVČANIN U PROKUPLJU: Novi ring za nove šampione

Ostali sportovi -

Bokserski savez Srbije poklonio je Bokserskom klubu „Topličanin“ novi ring, kako bi članovi ovog kluba imali bolje uslove za treninge i ostvarivanje rezulata.

Večeras je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin obišao Prokuplje i klub.

- Prokuplje je uvek bilo i sada je grad boksa. Vrlo brzo, verujem, opet će se vratiti na svetsku scenu i pokazati onaj duh, borbenost, veštinu i znanje, po kojem ga svi znaju- kazao je Borovčanin. Kako kažu u klubu zahvaljujuću BSS, Borovčaninu i lokalnoj samoupravi, uslovi su sada mnogo bolji i kako je naglasio predsednik kluba Bratislav Ristić, to poverenje koje im je ukazano, moraju da opravdaju.

-Sada je sve na nama, deci koja vredno treniraju- objasnio je Ristić. Sekretar kluba Milan Ališanović je iskoristio priliku d ase zahvali svima koji su u prethodnom periodu pomogli da klub stane na noge i ojača.

-Najviše dugujemo BSS, gradu Prokuplju, kao i roditeljima dece koja treniraju. Prošle godine smo ostvarili dobar rezultat, imamo dva zlata, dva prvaka, ove godine, mora to da bude još bolje- kazao je Ališanović.

Dodaje da je trenutno 45 članova kluba, a da su početkom avgusta kada je otvorena besplatna škola boksa imali 20 . Pored dečaka, tu je i nekoliko devojčica, koja su rešile da se posvete ovom sportu.

Zanimljivo je da je Nikita Božić koji ima dvadeset godina sada tek pre godinu dana ušao u ovaj sport.

-Dosta sam čitao o našem boksu i zaista je to sport koji je proslavio naš grad. Tako sam i poželeo da budem deo priče. Evo već šest meseci treniram, za sada rekreativno i amaterski, ali se nadam da ću i profesionalno da se pokažem - objašnjava Nikita.

Dodaje da imaju dobre trenere, odličnu decu koja žele da boksuju i nada se da će se klub oporaviti.

- Sada je na nama da se pokažemo u ringu - poručio je Božić.

I zaista, uslovi su odlični, u odnosu na pre par godina, decenija, kada je činilo se, Prokuplje, koje je bilo upisano u sve svetske bokserske karte, umiralo. Onda su se pojavila dvojica dečaka Vuk Bjeletić (12) koji je postao dvostruki prvak države za 2021. i 2022. godinu, i Salko Kurteši (10) koji je postao državni prvak za 2022. godinu i ima srebrnu medalju Jugoistoka Srbije. Oni, treneri, volja i stara ljubav, nadaju se svi, oživeće staru boksersku slavu Prokuplju.

TRI BOKSERA PRETUKLA POLA JUGOSLAVIJE

Prokuplje je postao Grad boksa zahvaljujući ranijim generacijama, a sve je krenulo od dugogodišnjeg trener BK”Topličanin” i reprezentacije Jugoslavije Vlastimira Lacija Stanišić. Zatim je usledila plejada boksera, sve reprezentativci koji sup o čitavom svetu pronosili glas o Prokuplju i dobijali I one koje niko nije. Tus u i sadašnji predsednik BK “Topličanin” Bratislav Ristić Ćure, a i Fazlija Šaćirović i Vladimir Milenković Pulјe. Ova trojica pretukli su pola bivše Jugoslavije. Usledila je još jedna generacija sjajnih prokupačkih boksera, a onda je sve zamrlo. Sada se bokserski duh budi!

B. R: / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track