"SANJAJTE VELIKE SNOVE I DA S POSTOLJA PEVATE HIMNU SRBIJE" Moćna poruka Davora Štefaneka deci na Malom sajmu sporta u Žitištu
Foto: SSS

sportski savez srbije

"SANJAJTE VELIKE SNOVE I DA S POSTOLJA PEVATE HIMNU SRBIJE" Moćna poruka Davora Štefaneka deci na Malom sajmu sporta u Žitištu

Ostali sportovi -

Sa povratkom u školske klupe, a posle Velikiog sajma sporta, Sportski savez Srbije nastavio je sa organizacijom Malih sajmova sporta, pa sigurno idemo ka ispunjenju dogovorenih 10 manifestacija namenjenih deci u 2023. godini.

U opštini Žitište na sportskim terenima "Dragan Vučurevič Vučko“ održan je sedmi Mali Sajam sporta. Veliki broj dece je prisustvovalo ovom događaju iz raznih sportskih klubova sa teritorije opštine Žitište, predškolaca i osnovaca.

Manifestaciji su prisustvovali ministar sporta Zoran Gajić, specijalni savetnik ministra Dejan Bojović, šef kabineta Jovan Knežević, pokrajinski sekretar Dane Basta, kao i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, generalni sekretar Goran Marinković, predsednica Sportskog saveza Vojvodine Jasmina Juras, sekretar Mladen Stojšin, predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević kao i rukovodstvo Sportskog saveza opštine Žitište.

Sportski savez Srbije, Mali sajam sporta, Žitište
foto: SSS

Prisutnima su se obratili Mitar Vučurević, predsednik opštine Žitište, ministar sporta Zoran Gajić i predsednik Sportskog saveza Srbije Štefanek i poželeli deci i trenerima da uživaju u današnjem danu:

- Velika mi je čast što se danas u našoj opštini održava Sajam sporta. Dugujem veliku zahvalnost svima onima koji su podržali ovu manifestaciju. Posebno bih pozdravio gospodina ministra Gajića sa svojim saradnicima, gospodina Bastu, pokrajinskog sekretara sa svojim saradnicima, predsednika Sportskog saveza Srbije, kao i da im se još jednom zahvalim na gostovanju u našoj opštini.

Sportski savez Srbije, Mali sajam sporta, Žitište
foto: SSS

- Draga deco, danas je dan kada bi trebalo da se lepo osećate, da zaboravite na sve ono što vas je možda čekalo u današnjem teškom nastavnom danu. Hvala vam još jednom i želim vam da uživate u sportu - rekao je Mitar Vučurević, predsednik opštine Žitište.

- Poštovani predsedniče opštine, uvažene kolege, draga deco, poštovani treneri, nastavnici i profesori, i svi sportski radnici, koji ste uticali na to da opština Žitište ima zaista impresivne rezultate u sportu. Ovo što smo videli na kratkoj prezentaciji, ukazuje da bez obzira na veličinu vašeg mesta i cele opštine, imate zaista šampionski pristup organizaciji i izvedbi svih treninga i takmičenja. Želim svima, pre svega deci i trenerima da uživaju u svakodnevnom treningu, na svakoj utakmici, u svakoj vežbi i želim vam puno zdravlja i puno aktivnosti - rekao je ministar sporta Zoran Gajić.

1 / 10 Foto: SSS

- Draga deco, verujem da svako od vas ima svog idola u našim fantastičnim sportistima kojima se divi čitav svet i koji nas čine ponosnim i radosnim. Verujem da i vi sanjate da se jednog dana popnete na najviša postolja i pevate himnu Srbije. I poručujem vam da nastavite da sanjate, i da sanjate samo velike snove, da verujete u sebe i ne dozvolitite preprekama i izazovima da vas skrenu sa vašeg puta. Verujte mi, i ja sam nekad davno bio na vašem mestu i nisam odustajao, sanjao sam, trenirao sam i verovao sam i u svetsko i u olimpijsko odličje. Draga deco, ipak, važnije od osvajanja najsjajnijih medalja i rušenja rekorda jeste zdrav i siguran život svakog deteta u Srbiji koje usvaja prave prave sportske i životne vrednosti, poštuje sve, ali ne da na sebe - poručio je mališanima Štefanek.

Ovom prilikom Davor Štefanek uručio je lopte sekretaru Sportskog saveza opštine Žitište Smiljki Jakšić. Treneri klubova prisustvovali su predavanjima ADAS "Sprečavanje dopinga u sportu" kao i predavanju Aktivnije Srbije "Dijagnostika u sportu". U oktobru mesecu čekaju nas Mali sajmovi sporta u Kuršumliji, Čačku i Kikindi.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track