LETEĆI HOLANĐANIN NEMA PRAVOG RIVALA: Verstapen srećan zbog treće šampionske titule u Formuli 1
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

FORMULA 1

LETEĆI HOLANĐANIN NEMA PRAVOG RIVALA: Verstapen srećan zbog treće šampionske titule u Formuli 1

Ostali sportovi -

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je ova godina za njega i ekipu bila neverovatna, nakon što je večeras u Kataru osvojio treću šampionsku titulu u Formuli 1.

"Osećaj je fantastičan. Ovo je bila neverovatna godina. Mnogo sjajnih trka, izuzetno sam ponosan na posao ekipe. Bilo je uživanje biti deo te grupe ljudi. Biti trostruki svetski šampion je neverovatno. Nastavićemo da radimo najbolje što možemo", rekao je Verstapen.

Holandski vozač je večeras osvojio treću uzastopnu titulu, pošto je zauzeo drugo mesto u sprint trci u Kataru. Jedini konkurent bio mu je timski kolega Serhio Peres, ali je on izleteo sa staze u 11. krugu i u tom trenutku je Verstapen osvojio titulu.

"Današnja trka je bila uzbudljiva. Šteta što je izlazilo bezbednosno vozilo na stazu, ali bilo je zabavno. Neverovatno sam srećan", rekao je Verstapen.

Verstapen je ove sezone pobedio u 13 trka, od čega je imao niz od 10 pobeda. Red Bul je odbranio titulu u konkurenciji konstruktora.

Verstapen se u istoriji Formule 1 priključio trostrukim šampionima Džeku Brebamu, Džekiju Stjuartu, Nikiju Laudi, Nelsonu Pikeu i Ajrtonu Seni.

Holanđanin ima 48 pobeda u karijeri i sa pol pozicije će krenuti u nedelju u trci za Veliku nagradu Katara.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track