STROL SE IZVINIO - OD FIA DOBIO PISMENO UPOZORENJE: Vozač se nedolično ponašao u Kataru
Foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

FORMULA 1

STROL SE IZVINIO - OD FIA DOBIO PISMENO UPOZORENJE: Vozač se nedolično ponašao u Kataru

Ostali sportovi -

Vozač Aston Martina Lens Strol izvinio se i dobio je pismeno upozorenje od Međunarodne automobilske federacije (FIA) zbog neprikladnog ponašanja u trci Formule 1 za Veliku nagradu Katara, pošto je gurnuo člana svog ekipe iz besa zbog neuspeha u kvalifikacijama.

Strol je prošlog petka takmičenje u kvalifikacijama završio u prvom delu, tada je besno bacio volan na zemlju, izašao iz vozila i gurnuo svog trenera Henrija Haua na putu do garaže.

Nekoliko trenutaka kasnije u izjavi za televiziju, on je na pitanja o svom nastupu odgovarao kratko uz psovku.

FIA je saopštila da je dobila izvinjenje od Strola "u vezi sa njegovim postupcima" u Kataru i da je kanadski vozač dobio pismeno upozorenje, podsećajući ga na odgovornosti kao takmičara koji je obavezan etičkim kodeksom FIA i drugim smernicama ponašanja.

FIA je navela da "zadržava stav nulte tolerancije prema nedoličnom ponašanju i osuđuje sve radnje koje mogu dovesti do fizičkog uznemiravanja".

Strol je trku koja je vožena u nedelju na Lusailu završio na 11. mestu. U ukupnom plasmanu zauzima 10. mesto sa 47 bodova, dok je njegov timski kolega Španac Fernando Alonso četvrti sa 183.

Ekipa za koju vozi je u delimičnom vlasništvu njegovog oca milijardera Lorensa Strola.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track