OVA SPORTISTKINJA JE BOGATIJA OD MESIJA I RONALDA: Ana je milijarderka! Bavi se sportom koji nije popularan! Ovo je njena tajna
Foto: Profimedia, AP Erik Verduzco, AP Armin Durgut

ZANIMLJIVO

OVA SPORTISTKINJA JE BOGATIJA OD MESIJA I RONALDA: Ana je milijarderka! Bavi se sportom koji nije popularan! Ovo je njena tajna

Ostali sportovi -

Kada se govori o sportu onda se podrazumeva da su fudbaleri među najbogatijima.

Veliki sportski, ali i sponzorski ugovori izdvajaju ih na vrhu, a u tome prednjače Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo, koji važe za najbolje fudbalere u 21. veku.

Međutim, jedna 33-godišnja sportistkinja iz Danske bogatija je od Mesija i Ronalda. Čekaj, kako je ovo uopšte moguće?

Ana Kaspržak se bavi konjičkim sportom. Nije osvajala medalje na Olimpijskim igrama ili najvećih takmičenjima. Ali to nije toliko važno.

Njeno neto bogatstvo se procenjuje na 1.3 milijarde dolara.

Svakako, sport je samo delom zastupljen u ovoj cifri. Činjenica je da Ana, zajedno sa bratom Andrejom i majkom Hani, poseduje u vlasništvu svetski poznati danski brend cipela. Kompanija prodaje svoje proizvode u 90 zemalja, među kojima je i Srbija.

Kompaniju je osnovao njen deda Karl Tuzbuj 1963. godine, a prema Forbsu, firma ostvaruje prodaju od oko 1,46 milijardi dolara godišnje.

Ana se takmiči u disciplini koja se zove dresurno jahanje. Osvajala je medalje na Evropskim prvenstvima u mlađim kategorijama, a dva puta je predstavljala Dansku na Olimpijskim igrama. Najbolji rezultat je 14. mesto u pojedinačnoj konkurenciji i 4. mesto u ekipnoj konkurenciji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track