PROPALI PLANOVI ZA MEČ U SAUDIJSKOJ ARABIJI - VAJLDER NE ODUSTAJE OD BORBE SA DŽOŠUOM: Hajde da ovo bude najbolje u našim životima
Foto: AP

BOKS

PROPALI PLANOVI ZA MEČ U SAUDIJSKOJ ARABIJI - VAJLDER NE ODUSTAJE OD BORBE SA DŽOŠUOM: Hajde da ovo bude najbolje u našim životima

Ostali sportovi -

Američki bokser Deontej Vajlder rekao je da bi bila "velika katastrofa" ako nikada ne bi boksovao protiv Britanca Entonija Džošue.

Vajlderov tim pregovara o borbi sa Džošuom u 2024. godini, nakon što su propali planovi za ovogodišnji meč u Saudijskoj Arabiji.

"Obaveštavam te da sam spreman za borbu. Hajde da ovo vreme bude najbolje u našim životima. To je borba kojoj se svi raduju i nadamo se da će se dogoditi, a ja radim sve što je u mojoj moći da se dogodi", obratio se Vajlder Džošui putem društvenih mreža, preneo je BBC.

Entoni Džošua
foto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Promoter Edi Hern je nagovestio da je borba Džošue i Vajldera bila blizu u septembru, pre nego što su se potencijalni organizatori iz Saudijske Arabije povukli iz dogovora.

Sada se pregovara od početka, a pominje se da bi mogli da boksuju u SAD početkom sledeće godine.

Vajlder nije boksovao godinu dana otkako je nokautom u prvoj rundi pobedio Roberta Helenijusa, koji je takođe bio i Džošuin poslednji protivnik.

"Čuo sam neke stvari od tvog promotera (Herna) koji je rekao da je moja poslednja borba trajala kratko i da se nisam borio godinu dana i da on ne zna da li želim da boksujem ili ne. Bila bi velika katastrofa da nikada ne uđemo u ring i ostavimo naš pečat u istoriji", rekao je Vajlder.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track