ODMAH PA DERBI: Loznica – Radnički za start Bokserske Lige Srbije 2023/24.
Foto: BSS

BOKS

ODMAH PA DERBI: Loznica – Radnički za start Bokserske Lige Srbije 2023/24.

Ostali sportovi -

Gledanje sporta i navijanje za jedan tim više od drugog je posebna energija, radost i više od igre. Pred nama je početak Bokserske Lige Srbije 2023/24. koja nam donosi pregršt takvih momenata, kvalitetnih mečeva, razmene udaraca u magičnom četverouglu koji uvek završe džentlemenskim zagrljejem rivala.

Ovogodišnja Bokserska Liga Srbije broji osam klubova: BK Vitez iz Niša, Naisus, Loznica, Rokica, Radnički Beograd, Sombor, Novi Pazar i Slavija iz Banjaluke. Prvo kolo se igra 19. novembra, a sastaju se: BK Novi Pazar - Naisus (Niš), BK Loznica - Radnički Beograd, BK Vitez (Niš) - Rokica (Loznica), BK Sombor - BK Slavija Banjaluka.

Grad boksa koji je isklesao brojne šampione ovog sporta, grad koji je sinonim za plemenitu veštinu ne samo u Srbiji već i regionu, Loznica I istoimeni bokserski klub biće domaćin prvog meča u okviru prvog kola BLS 2023/24. Pod svodovima legendarne hale Lagator snage će odmeriti bokseri BK Loznica i gosti iz Beograda, čuveni “Krstaši” iza kojih stoji duga tradicija i moćna istorija u ovom sportu, BK Radnički.

boks
foto: BSS

Jedan od najmasovnijih sportova na planeti silovito kreće u novu sezonu u Srbiji, zemlji koja je disala boks decenijama, zemlji hrabrih i onih koji nikada ne odustaju. Sudar Lozničana i “Krstaša” zakazan je za 19. novembar 2023. od 19 časova uz direktan TV prenos na TV Arena Fight.

Liga će se igrati dvokružno, a zatim će se najbolje četiri ekipe boriti u plej-ofu na dva dobijena meča. Takmičenja će se odvijati u sedam kategorija: pero, poluvelter, velter, polusrednja, srednja poluteška, teška. Promoter plemenite veštine u našoj zemlji i širom regiona Arena Channels Group biće uz svaki meč BLS i učiniti da promocija boksa, samim tim i rast ovog sporta pod našim nebeskim svodom bude još jača, sa novom dimenzijom i vizijom.

Klubovi, učesnici Bokserske Lige Srbije 2023/24. će se kroz kvalitet boraca, samim tim i mečeva predstaviti i pokazati svoju snagu i posvećenost plemenitoj veštini koja poslednjih pola decenije u Srbiji doživljava pravi procvat. Cilj i primarni zadatak Bokserskog saveza Srbije iz dana u dan je podizanje srpskog boksa na viši nivo.

Sama činjenica da je jedno od nabolje organizovanih, najmasovnijih i najvećih ikada svetskih prvenstava za muškarce u konkruenciji seniora održano 2021. u prestonici naše zemlje, govori o tome da je srpski boks u svetu prepoznat, da ima svoju težinu, veličinu i respekt od celog bokserskog sveta. Pred nama je i seniorsko Evropsko prvenstvo za žene i muškarce koje će biti održano u aprilu 2024. za koje se spremamo ne samo da budemo izvanredan domaćin, to se podrazumeva, već i da osvojimo veliki broj medalja za našu Srbiju. Bokserka Liga Srbije kreće okršajem velikih klubova koji su institucije za ovaj sport, čiji dres su nosili brojni šampioni, asovi ringa. Verujemo da će i bokseri i klubovi biti maksimalno motivisani i da će dati sve od sebe da mečevi budu za pamćenje, a šampion je uvek samo jedan, onaj koji od sebe da najviše za trijumf“ – rekao je predsednik Bokserkog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track