NEKI OD NAJVEĆIH ŠAMPIONA POTEKLI SU IZ MALIH MESTA! Štefanek i Marinković posetili Tomaševac i podelili sportsku opremu deci
Foto: SSS

sportski savez srbije

NEKI OD NAJVEĆIH ŠAMPIONA POTEKLI SU IZ MALIH MESTA! Štefanek i Marinković posetili Tomaševac i podelili sportsku opremu deci

Ostali sportovi -

Sportski savez Srbije nastavlja svoju akciju podele sportske opreme u saradnji sa teritorijalnim sportskim savezima.

1 / 7 Foto: SSS

Rukovodstvo SSS u društvu gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure i sekretarke Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosave Đapić Atanacković družili su se sa decom iz OŠ "Mladost".

Sportski savez Srbije, Tomaševac
foto: SSS

Učenici su imali priliku da postavljaju pitanja olimpijskom šampionu Davoru Štefaneku i saznaju šta je sve potrebno za postizanje velikih uspeha.

- Bez obzira gde deca odrastala moramo im obezbediti što bolje uslove za bavljenje sportom. Zato se trudimo da mesta poput Tomaševca dobiju adekvatnu sportsku opremu. Zajedničkim delovanjem sa Ministarstvom sporta nastavićemo da obraćamo pažnju na svaki deo Srbije gde je pomoć za poboljšanje sporta potrebna. Kroz akcije Sportskog saveza Srbije trudimo se i da poboljšamo sportsku infrastrukturu. Moramo biti svesni da su neki od najvećih šampiona potekli upravo iz manjih mesta, samo u svim ovim mališanima treba probuditi želju da se bave sportom i možda otkriti neki talenat. Ono što je najvažnije jesta da bavljenje sportom omogućava deci pravilan razvoj i obezbeđuje bolje zdravlje, a zasigurno pozitivno deluje i na samo odrastanje i sazrevanje dece na pravi način - rekao je Štefanek.

- Kao što je predsednik Štefanek rekao, svaki dete treba da ima obezbeđene uslove za bavljenje sportom. Zato obilazimo našu Srbiju, upoznati smo sa situacijom na terenu i pomažemo tamo gde je najpotrebnije. Verujemo da uz ogromnu podršku koju Vlada Republike Srbije usmerava u sport, a zajedno sa Ministarstvom sporta, svaki put postavljamo sebi sve veće zadatke i ostvarujemo ih zarad boljitka celokupnog sporta u Srbiji - rekao je generalni sekretar Marinković.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track