OTAC MU UBIO ČOVEKA I DOBIO DOŽIVOTNU ROBIJU, MAJKA MU TAKOĐE BILA U ZATVORU! Zbog DROGE završio na lečenju, pa postao GOAT!
Foto: Mike Egerton / PA Images / Profimedia

priča za film

OTAC MU UBIO ČOVEKA I DOBIO DOŽIVOTNU ROBIJU, MAJKA MU TAKOĐE BILA U ZATVORU! Zbog DROGE završio na lečenju, pa postao GOAT!

Ostali sportovi -

Roni O'Saliven jedan je od najboljih sportista na planeti i apsolutni GOAT u svetu snukera, ali je njegova životna priča bila veoma teška.

Još u ranom detinjstvu njegova majka završila je iza rešetaka zbog utaje poreza, ali čak ni to nije najgore što mu se desilo. Malo pre nego što je napunio 17 godina, u trenutku kada je bio na početku snuker karijere, njegov otac Roni O'Saliven senior završio je iza rešetaka zbog ubistva!

- Više bih voleo da imam normalan porodični život, nego da imam veliku karijeru u snukeru - rekao je jednom prilikom Roni O'Saliven kada je pričao o događaju koji se desio 1992. godine.

Roni O'Saliven
foto: Profimedia

On je ubio izvesnog Brusa Rajana u jednom noćnom klubu u Čelsiju, a kasnije se ispostavilo da je ubijeni bio vozač Čarlija Kreja, brata ozloglašenih gangstera blizanaca Ronija i Redžija Kreja o kojima je snimljeno nekoliko igranih filmova.

- Znam da sam ubio nekoga, ali da tada to nisam ja uradio, sada bih ja bio mrtav. Još se sećam tih prvih trenutaka kada su me strpali u ćeliju. Sve što sam mogao je da plačem. Ne iz sažaljenja, već zbog onoga što sam učinio svojoj porodici. Ta zatvorska kazna je bila opasnost po karijeru našeg sina Ronija - objasnio je otac jednog od najboljih snuker igrača ikada.

Dobio je Roni O'Saliven senior doživotnu robiju, ali je pušten posle 18 godina u zatvoru, a dani posle zločina koji je počinio bili su veoma teški za čitavu porodicu. O tome je govorila i majka poznatog sportiste, Marija.

- Nisam mogla da kažem Roniju da njegov otac mora u zatvor. Tri dana kasnije otišao je na Tajland. Jednostavno sam ga pustila da ode tri dana ranije, nadajući se da Roni neće ništa čuti i da će njegov otac biti slobodan kada se vrati. Da je njegova kazna bila samo greška - otkrila je ona.

Ipak, u čitavu priču umešao se i Ronijev menadžer.

- Marija, moraš da mu kažeš danas, jer sutra će to biti u svim novinama. Pozvao sam Ronija da mu kažem. Ali posle sam ga samo čuo kako viče na telefon. Tu je na licu mesta izgubio svest. Nismo trebali da ga pustimo da ode na Tajland - istakao je jednom prilikom on.

Roni O'Saliven
foto: Profimedia

Kasnije je Roni O'Saliven privremeno stopirao karijeru.

- Najzdravija stvar tada je bila da prestanem da igram snuker. Ništa me nije moglo pripremiti za tu vest. Jednostavno nisam mogao da shvatim. Ali ne želim da potenciram tu situaciju sa svojim ocem. Ono što znam je da bih više voleo normalan porodični život nego karijeru u snukeru. Da nisam trebao da prođem kroz to - govorio je svojovremeno Roni.

Ubrzo je uspeo da se vrati sportu, ali se prepustio porocima, pa je 1998. godine izgubio titulu zato što je bio pozitivan na kanabis.

Dve godine kasnije završio je i na lečenju, a tokom karijere imao je problema i sa alkoholom.

- Postoji ogromna praznina. Izgubio sam šest, sedam godina pijući i uzimajući kanabis. Onda su usledile četiri godine borbe sa rehabilitacijom i stvarima van snukera sa kojima se nisam baš najbolje nosio. Nisam bio fokusiran na snuker. Verujem da svi imaju probleme, ali 10 godina nisam uopšte napredovao. Nisam mnogo vežbao, i nisam imao prostora u svojoj glavi za pobedu - otkrio je svojovremeno O'Saliven.

Kasnije je Roni O'Saliven postao apsolutni GOAT u svetu snukera i ovaj sport je promovisao na najbolji mogući način.

Kurir sport / Ž.S.

BONUS VIDEO:

04:07

IMA IH SAMO TROJICA: Nešat Tairovski bavi se NAJREĐIM zanatom u Srbiji (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track