SRPSKE DAME NA POPRAVNOM! Rukometašice Srbije: Na Rumuniju disciplinom i brzinom
Foto: Bo Amstrup / AFP / Profimedia

SVETSKO PRVENSTVO

SRPSKE DAME NA POPRAVNOM! Rukometašice Srbije: Na Rumuniju disciplinom i brzinom

Ostali sportovi -

Rukometašica Srbije Anđela Janjušević rekla je danas da očekuje tešku utakmicu protiv Rumunije na Svetskom prvenstvu, ali je istakla da će njen tim svoju šansu tražiti u "čvrstoj odbrani i poštovanju taktike u napadu

".Rukometašice Srbije izgubile su juče u Herningu od Danske sa 21:25 na otvaranju Svetskog prvenstva, a već sutra ih očekuje drugi meč u Grupi E protiv Rumunije.

Ono što takođe može biti adut Srbije u utakmici sa Rumunijom jeste činjenica da dosta srpskih igračica igra baš rumunsku ligu. Jedna od njih je Anđela Janjušević koja je uzdanica Rapida iz Bukurešta, jednog od dva najbolja kluba iz države narednog protivnika.

"Mislim da nas očekuje jedna teška utakmica, zato što je naš prvi susret bio iscrpljujuć jako, dok su sa druge strane one imale lakši zadatak. Imaju dobru ekipu, ali i mi našu šansu koju treba tražiti u čvrstoj odbrani i poštovanju taktike u napadu", rekla je Janjušević, prenosi Rukometni savez Srbije.

"Rumunke su poznate po tome da igraju još čvršće i 'prljavije' nego što je to slučaj sa Danskom, te će ovo biti još jedna utakmica za potući se na terenu", dodala je ona.

Кatarina Bojičić igrala je protiv svake reprezentativke Rumunije koja nastupa u svojoj ligi, ali šansu Srbije vidi u brzini koju mladost ova ekipe treba da demonstrira.

"Iza nas je jako teška utakmica. Emotivno smo se dosta potrošile što je negde normalno posle ovakvog duela. Nadam se da će ovaj dan pauze napuniti baterije i energiju potrebnu da ponovimo sve prikazano iz utakmice sa Danskom", rekla je Bojičić.

Bojičić je istakla da veruje da njen tim može da se spremi i odigra kvalitetnu utakmicu.

"Sigurno će biti velika borba i to i obećavam. Dokazale smo da možemo biti ozbiljni protivnik iako smo vrlo neiskusne i dosta mlade. Naša prilika bi mogla da bude igra na brzinu jer Rumunija nije poznata po tome, a mi na svoju mladost to možemo da iskoristimo. Značilo bi nam da imamo barem još jedan dan za pripremu, ali raspored je surov i mi moramo da se prilagođavamo", rekla je ona.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track