UPRKOS NERAZUMEVANJU PREDSEDNIKA OPŠTINE, STIGLA POMOĆ U BUJANOVAC! Delegacija Sportskog saveza Srbije podelila opremu najmlađima
Foto: SSS

misija

UPRKOS NERAZUMEVANJU PREDSEDNIKA OPŠTINE, STIGLA POMOĆ U BUJANOVAC! Delegacija Sportskog saveza Srbije podelila opremu najmlađima

Ostali sportovi -

U sklopu svojih redovnih aktivnosti Sportski savez Srbije posetio je dve opštine u kojima je situacija u sportu vrlo specifična. Sportski savez opštine Bujanovac susreće se stalnim komplikacijama u vezi finansiranja sportskih klubova zbog nerazumevanja lokalne samouprave koja već duži vremenski period vrši podela među klubovima.

Situacija se nakon posete rukovodstva SSS predsedniku opštine 2021. godine poboljšala, ali je ove godine ponovo otišla korak unazad. Kako bi se klubovima bar malo pomogao svakodnevni rad na treninzima, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković posetio je Sportski savez opštine Bujanovac, predsednika Nenada Stajića i sekretara Dragana Milića, a zatim i uručio sportsku opremu u skladu sa trenutnim mogućnostima SSS.

Nakon podele opreme organizovan je i razgovor sa klubovima koji su izneli svoje probleme sa kojima se suočavaju.

Sportski savez Srbije, Bujanovac, Vladičin Han
foto: SSS

- Svako dete ima pravo da se bavi sportom, a Sportski savez Srbije na čelu sa predsednikom Davorom Štefanekom trudiće se da pomaže onima kojima je to najpotrebnije, tako smo se i ovoga puta potrudili da koliko možemo pomognemo mlađe selekcije klubova - rekao je Marinković.

U opštini Vladičin Han Sportski savez Srbije preuzeo je nadležnost zbog loše situacije koja je bila u sferi sporta do ove godine.

1 / 12 Foto: SSS

Kako se stanje korak po korak normalizuje u Sportskom savezu Srbije se nadaju da će i privremena nadležnost nadređene sportske institucije uskoro biti predata u ruke teritorijalnom sportskom savezu.

- Dok ne budemo sigurni da je situacija u sportu na nivou koji ispunjava sve zakonske okvire, nećemo prepuštati ništa slučaju. Zahvalnost dugujemo predsedniku ooštine Goranu Mladenoviću koji je pokazao rešenost da se otklone problemi u sportu i napravi zdrava sportska priča. Raduje nas da je situacija u sportu bolja, ali zahteva još nekoliko koraka i dosta rada. Takođe, posetom ovoj opštini želimo da pomognemo mališanima u osnovnim školama, da im se poboljšaju uslovi za bavljenje fizičkom aktivnošću u okviru nastave. Uručili smo sportsku opremu direktorima četiri osnovne škole u Vladičinom Hanu - istakao je Marinković.

Kurir.rs/M. R.

Bonus video:

01:08

KAKO DA PROVALITE KOJI JE NAJADEKVATINIJI SPORT ZA VAŠE DETE? Jevremović odao svoju tajnu: Nikako da se teraju na silu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track